Foodcoop BCN, el primer supermercat cooperatiu i participatiu de Barcelona, prepara un canvi en el seu funcionament per arribar a nous tipus de públics. Des d’aquest mes de juliol, les persones que no siguin sòcies de la cooperativa també podran comprar a l’establiment de l’Eixample els productes sostenibles als quals fins ara només podien accedir els associats a la comunitat.

Els socis del supermercat gaudiran d’avantatges

Fins ara, per poder comprar a Foodcoop BCN calia fer una aportació al capital social de la cooperativa i, a més, desenvolupar tasques de suport al supermercat en torns mensuals de tres hores. Foodcoop fa el canvi per arribar a aquelles persones que no poden dedicar-hi temps i a qui no els va bé fer una aportació inicial, però que sí que volen consumir d’una forma diferent.

Tot i així, els socis actuals, i els que s’hi sumin d’ara endavant, que facin el torn mensual gaudiran d’uns preus més baixos.

Un creixement lent però sostingut

Foodcoop BCN va entrar en funcionament el febrer del 2022, amb gairebé 500 persones sòcies al darrere que van decidir aportar capital i hores de voluntariat per crear la seva pròpia alternativa a la gran distribució. Des de llavors, el projecte ha crescut de forma lenta però sostinguda i, ara, espera arribar a un públic més ampli.