Dos equips barcelonins a la Segona Divisió de l’hoquei en línia

L’hoquei sobre patins en línia és un dels esports minoritaris amb més tradició a Barcelona. La ciutat comtal té per primera vegada amb dos equips masculins a la Segona Divisió de l’hoquei nacional en línia, la Lliga d’Or. La rivalitat és màxima entre ells, ja que tots dos conjunts pertanyen al barri de Sant Martí: són els Tsunamis i els Tucans i són els dos primers classificats a la lliga.

Aquest cap de setmana es juga la Copa de la Princesa, la competició equivalent a la Copa del Rei o de la Reina de la divisió d’elit, però en aquest cas en la categoria de la Lliga d’Or, i els Tucans en són els amfitrions.

Una final de la Copa de la Princesa barcelonina

Tsunamis, els més experimentats, i Tucans, els nouvinguts a la categoria, han arribat a la final; una lluita aferrissada en la qual, només un, en pot resultar vencedor. I el partit és d’allò més vibrant, perquè els Tucans sorprenen començant a encadenar un gol rere l’altre, i així fins a aconseguir un parcial demolidor, zero a quatre. Tot i ser els amfitrions, juguen com a visitants.

Sembla que la final està del tot encaminada per als de la Pau, però els Tsunamis, van guanyant terreny a mesura que passen els minuts i no posaran les coses fàcils. Els homes de Lluís Torres són un dels equips més sòlids i els líders de la Lliga d’Or i faran valer l’etiqueta de favorits. Amb el primer gol, la reacció arriba, però no és suficient.

Queden vint minuts per tancar la final i la cosa sembla clara, però ni de bon tros està tot dit. La remuntada dels Tsunamis, tal com el seu nom indica, és espectacular i, sense temps ni per respirar, connecten cinc gols més que deixen noquejats els Tucans. Els Tsunamis tenen més ofici, aprofiten les superioritats per sumar gols al marcador i l’estratègia de porter-jugador en els minuts finals no ha funcionat pels rivals barcelonins, que encaixen el sis a quatre definitiu.

Tsunamis en categoria masculina i Vila-Real en categoria femenina, els campions

Alguns moments de tensió però al final, encaixada de mans entre els jugadors i entrega de la Copa de la Princesa al capità dels Tsunamis. La celebració dels merescuts guanyadors tanca una jornada copera maratoniana, que acaba amb el partit de la final de les noies, entre el Vila-Real i el Valladolid B, amb victòria de les valencianes per dos gols a un.

L’hoquei sobre patins en línia serà un dels esports amb presència als World Roller Games del proper mes de juliol d’aquest any 2019. Moment que serà una nova oportunitat per gaudir dels millors equips barcelonins tant en la categoria masculina com en la femenina.