World Roller Games Barcelona

Els World Roller Games 2019 són la segona edició dels jocs mundials de patinatge i se celebraran del 4 al 14 de juliol a Barcelona, concretament a l’Anella Olímpica de Montjuïc. El campionat consta d’11 disciplines esportives vinculades als esports de les rodes petites: alpí, artístic, roller freestyle, descens, inline freestyle, hoquei línia, hoquei patins, roller derby, escúter, velocitat i patinet. Hi participaran 115 països, hi ha més de 4.000 inscrits i 150 medalles en joc.

La competició i els diferents esdeveniments es podran seguir a betevé. Els millors vídeos, notícies i entrevistes es podran seguir en directe. També s’emetrà per TDT el programa Directes Al Roller, un especial dels WRG 2019, del 4 al 12 de juliol a les 11 del matí per repassar el més destacat de cada jornada.

Calendari dels World Roller Games 2019

Els World Roller Games 2019 començaran el dijous 4 de juliol i després d’11 dies de competició acabaran el diumenge 14. Tot i això des del dissabte 29 de juny ja hi ha proves dels mundials de patinatge en les categories júnior i sub-19.

El Calendari dels World Roller Games

Entrades al World Roller Games 2019

Les entrades al World Roller Games 2019 tenen preus populars. Els organitzadors volen potenciar l’assistència d’espectadors. Els preus de les entrades oscil·len entre el 8 i 28 euros i encara es poden a comprar a través del seu web. També hi ha la possibilitat, en la majoria de disciplines, d’assistir a algunes sessions d’accés lliure.

També hi ha la possibilitat de tenir abonaments Premium, que inclouen diversos serveis com entrada en seients preferents, servei d’hospitalitat, accés exclusiu a zona Lounge en Roller Land, programa oficial i meet&greet.

Les 11 disciplines dels World Roller Games 2019

Alpí

Disciplina que conjuga l’esquí i el patinatge i en la qual els participants fan un descens a gran velocitat per un circuit marcat per unes portes, i que en lloc de neu el que tenen és asfalt. Es podran veure en format eslàlom, paral·lel eslàlom, combinada, eslàlom gegant i eslàlom per equips.

World Roller Games

Patinatge Artístic

És una de les modalitats més coneguda a Catalunya i de més èxit. Dansa i patinatge units per aconseguir unes coreografies espectaculars. Els clubs catalans són dels millors del món en aquesta disciplina, per exemple el Club Patinatge Artístic Olot s’ha coronat 12 vegades campió del món,  les darreres sis consecutivament.

World Roller Games

Roller Freestyle

Esport que es realitza en un parc que recrea espais urbans i que és dissenyat amb diverses estructures, mòduls, rampes, baranes i escales per poder fer les acrobàcies, figures i trucs que proposin els conductors.

World Roller Games

Descens

Modalitat molt espectacular, sobretot per l’alta velocitat que arriben agafar els patinadors en les baixades pronunciades i els revolts tancats que han de superar. El descens es practica en patins en línia, patinet i “street luge”.

World Roller Games

Inline Freestyle

És una modalitat en què el patinador ha de tenir una precisió molt alta. Han de superar una línia recta de cons equidistants, fent diversos trucs i figures, per fer-ho cal d’una gran tècnica, creativitat i màxima precisió.

World Roller Games

Hoquei en línia

Seria el germà petit de l’hoquei sobre gel. Una modalitat el hoquei en línia que es disputa en una pista similar a l’hoquei sobre patins però que fa servir un disc com en el gel. Permet el contacte entre els jugadors per això fan servir proteccions. Una de les modalitats més espectaculars que es podrà veure als World Roller Games de Barcelona.

World Roller Games

Hoquei sobre patins

És un dels altres esports més conegut i practicat en terres catalanes. La selecció espanyola és una de les favorites per endur-se el campionat, ja que té un gran palmarès internacional, 17 Campionats del Món per a la selecció masculina i cinc per a la femenina.

World Roller Games

Roller derby

És un esport originari dels Estats Units. Es juga en una pista ovalada i consisteix en dos equips que intent anotar el màxim de punts. La puntuació s’aconsegueix quan un membre de l’equip, anomenat el “jammer“, pot doblar en una volta a l’equip rival. La resta de patinadors intenten obstaculitzar la patinada del “jammer” rival.

World Roller Games

Velocitat

Es realitza amb patins en línia i és una modalitat molt similar a la que es desenvolupa sobre gel. Hi ha una pista ovalada en què es pretén ser més ràpid que el rival, es disputa en carreres per equips i individuals. Aquesta disciplina també es desenvolupa en diverses proves en carretera i també en format marató.

World Roller Games

Scooter

És el nom que rep el mític patinet de tota la vida. Però que ara els rollers han convertit en una eina per poder fer espectacle mitjançant truc i figures. Ho fan tant en un parc com al carrer, les dues disciplines que es podran veure al juliol a Barcelona.

World Roller Games

Skateboard

Esport nascut al carrer i que en els propers Jocs Olímpics de Tòquio 2020 serà disciplina olímpica. Consisteix a fer trucs i figures en l’aire o en diversos mòduls, com per exemple rampes, escales o baranes. És la modalitat de carrer per excel·lència i a Barcelona, ens els World Roller Games, es podrà veure els millors patinadors del món.

World Roller Games