L’esport no entén d’edats

Fer esport no té edat. I així ho demostra el primer campionat de Catalunya Open Màster de Natació d’hivern, celebrat aquest cap de setmana a la Unió Esportiva Horta. Un exemple n’és el Josep Claret, nedador del Club Nagi de Sabadell. Aquest nedador veterà de 75 anys ha estat un dels grans protagonistes del campionat. Ha batut el rècord d’Europa amb una marca de 32.84 segons i hauria pogut assolir el rècord mundial, però s’ha quedat a tan sols nou dècimes. “Aconseguir un rècord té la seva importància, el que passa que jo intentava el rècord del món però m’he quedat a nou dècimes i em sap una mica de greu perquè no hi ha hagut cap braçada que em vingués bé a la paret. He hagut de fer la volta i una puntada. Si ho hagués clavat tot potser hauria batut el rècord del món, que està en 32.93.”

La participació creix

Enguany s’ha celebrat la primera edició del Campionat de Catalunya de màsters a l’hivern i ha estat tot un èxit. 620 nedadors de tot Catalunya d’entre 20 i 90 anys s’han citat a la piscina d’Horta, i han superat, doncs, els 504 participants de la darrera edició. Tant és així que aquesta experiència ha fet que la Federació Catalana de Natació vulgui repetir-ho durant els pròxims quatre anys. Molts d’aquests nedadors ja havien participat al Campionat d’Espanya Màster de Natació. A més a més, hi destaquen els 800 lliures, per la seva singularitat, ja que es disputen en categoria masculina, femenina i mixta.

Altres esportistes també aprofiten l’esdeveniment

Aquest campionat de màsters és també una bona opció d’entrenament per altres esportistes, com és el cas del triatleta Adrià Muñoz, que gràcies a la insistència del seu germà i amics ha acabat participant en aquest màsters de natació. Tot i que això l’ajuda molt per a la preparació del proper triatló, no pot evitar que se li faci molt estrany el fet que sigui durant l’hivern.

La present edició serà recordada per haver estat la primera en 30 anys a celebrar-se durant aquesta estació de l’any.