El boxejador resident a Barcelona Ronny Alexander Landaeta va disputar el 17 de novembre el títol d’Europa de la EBU (European Boxing Union) contra l’Alemany Robin Krasniqi. Tot i que el van avisar només unes setmanes abans, va acceptar el repte i, tot i fer un gran combat, va perdre als punts. Malgrat la derrota, aquest combat li ha servit per donar-se a conèixer a Europa i s’està fent un nom dins la boxa mundial. “El Llanero de Venezuela” nascut a Altagracia de Orituco, Veneçuela, fa 12 anys que viu a Barcelona i és on es va iniciar en els esports de contacte, al gimnàs Rogent. De la mà de Xavi Moya i els germans Heredia de Màlaga, el boxejador acumula un rècord pugilístic de 17 combats amb 16 victòries i 10 per KO i només una derrota. Ronny està dins la categoria del pes supermitjà i en dos anys i mig ha aconseguit tres títols d’Espanya, dos d’Intercontinentals IBF i un campionat de la Unió Europea. El “Llanero” és el primer boxejador de la història que ha aconseguit tants títols en tan poc temps.

A part d’aquests títols dins el món de la boxa també es campió d’Espanya  de K1 i d’MMA.

Ronny, de 35 anys, vol ser campió de la EBU i després creuar l’atlàntic per disputar als Estats Units el Mundial del pes supermitjà. Alhora té, aquest 2019, té un altre repte que l’apassiona, les causes socials, donar classes a la presó i a persones amb drogodependència, i ajudar la gent menys afavorida.

El boxejador hispanoveneçolà ha viatjat a Cuba al gener amb l’objectiu d‘aprendre dels millors boxejadors d’aquell país i, d’aquesta manera, estar al 100 % per als propers combats a finals de gener i al març a Portugal.

El 2019 pot ser un abans i un després per a Ronny Alexander Landaeta.