Sergi Roberto

El Barça ha trencat una ratxa de tres partits sense guanyar amb una victòria important davant l’Almeria per 3 a 2, un triomf molt treballat i patit ja que els andalusos han empatat fins a dues vegades el marcador. El gran protagonista del partit ha estat Sergi Roberto, que amb dos gols ha estat clau en la victòria dels blaugrana. Raphinha ha estat l’altre golejador. Per a l’Almeria han marcat Baptistao i Edgar.

Aquesta victòria fa que el Barça mantingui vives les esperances de seguir lluitant per la Lliga.

La fragilitat defensiva torna a castigar el Barça

El Barça, amb un mig del camp inèdit amb Sergi Roberto i Fermín López en l’onze titular, ha sortit dominant el joc. Això sí, la primera gran ocasió ha arribat a pilota aturada. A la sortida d’un córner Sergi Roberto ha rematat sol des de l’àrea petita i Maximiano, molt ràpid i àgil, ha salvat sobre la línia de gol. Els blaugrana han tancat l’Almeria a la seva àrea i han generat perill amb xuts llunyans de Cancelo i Raphinha. Defensivament l’equip de Xavi, però, ha seguit mostrant certa fragilitat. El joc s’ha tornat monòton. L’Almeria, ben tancat al darrere amb una línia defensiva de cinc jugadors, ha blocat tots els espais i el Barça, que no ha aconseguit moure la pilota amb rapidesa, ha estat incapaç de generar forats. La manca de desequilibri i de profunditat ha estat, un cop més, preocupant. I així s’ha arribat al minut 32 i en un córner Raphinha ha caçat una pilota solta dins l’àrea per obrir el marcador i fer l’1 a 0. El Barça hauria pogut fer el segon en una pilota que ha perdut l’Almeria en fase de construcció dins l’àrea, però el xut de Lewandowski l’ha salvat Maximiano amb una aturada excel·lent. Els andalusos han avançat línies i ràpidament han tingut premi, ja que Baptistao ha fet l’1 a 1, un gol que ha hagut de revisar el VAR per possible fora de joc del davanter brasiler. Fins al final de la primera part, el Barça s’ha mostrat nerviós, ha estat precipitat i no ha pogut generar cap ocasió.

Sergi Roberto, el golejador sorpresa

A la mitja part Xavi Hernández ha fet dos canvis: Kounde i Ferran Torres han entrat per Christensen i Joao Félix. I ràpidament Ferran Torres ha tingut un parell de magnífiques bones ocasions, però Maximiano ha salvat el seu equip amb dues bones intervencions. El porter de l’Almeria ha començat a convertir-se en el jugador del partit, ja que ha tornat a rebutjar un xut, aquest cop centrat, de Lewandowski. El Barça, sense fer un gran partit en aquests primers minuts, sí que ha estat més intens i se l’ha vist amb més decisió. Ha tornat a ser a pilota aturada, també a la sortida d’un córner, quan Sergi Roberto amb una molt bona rematada de cap ha fet pujar el 2 a 1 en el minut 60. Els blaugrana han agafat aire i han pogut sortir per primera vegada al contraatac, però un cop més el xut de Lewandowski l’ha rebutjat Maximiano. Però en una jugada desafortunada entre Iñaki Peña i Araujo la pilota ha quedat solta i Edgar ha empatat fent el 2 a 2 en el minut 71. Al Barça li ha tocat reaccionar i una centrada de Sergi Roberto l’ha rematat Araujo de cap, però la pilota ha sortit ajustada al pal. Els de Xavi Hernández han començat a tancar l’Almeria a la seva àrea amb arribades per la banda i centrades al segon pal. Així ha arribat una ocasió claríssima de Gündogan, que a tres metres de la línia de gol i sol no ha encertat a rematar entre els tres pals. El premi a la insistència ha arribat en el minut 83. Gran passada en profunditat de Lewandowski a Sergi Roberto, que ha superat amb un toc subtil i suau Maximiano i ha fet el 3 a 2. Al Barça encara li ha tocat patir, ja que Iñaki Peña ha hagut de salvar una rematada de Baba que molta gent ha vist dins. Ja en temps afegit, Sergi Roberto hauria pogut signar un triplet, però la rematada s’ha estavellat al travesser.