El Reial Club Deportiu Espanyol va canviar l’entrenador el 6 de novembre, després de 14 jornades de Lliga. Va fer fora Luis García i va contractar Luis Miguel Ramis per redirigir la trajectòria de l’equip, però pel que diuen les dades, l’entrenador tarragoní no se n’està en sortint.

Luis García no ho feia tan malament

Les dades i les xifres en el futbol no enganyen, quan guanyes tot va bé i quan no ho fas tot es complica molt. Els clubs volen resultats positius i si no arriben el més senzill és substituir l’entrenador, i això és el que va fer l’Espanyol, que va fer fora Luis García. L’asturià aquesta temporada 2023-2024 va dirigir l’Espanyol un total de 15 partits, 14 de Lliga i un de Copa del Rei. Aquest últim va ser una victòria per 0 a 2 al camp del Mensajero. Pel que fa als partits de Lliga, de 14 de dirigits en va guanyar set, un 50 %. Tres van finalitzar en empat, un 21 %, mentre que un 28 % van ser quatre derrotes. No són unes grans xifres però el que sí que és cert és que el substitut no està aconseguint millorar-les.

Luis Miguel Ramis, per sota del previst

L’arribada de Ramis a la banqueta perica havia de ser un revulsiu per aconseguir l’objectiu de l’ascens. El director esportiu, Fran Garagarza, va dir el dia de la presentació de Ramis que la destitució de Luis García “era el millor per arribar a l’objectiu, que es necessitava un canvi”. Però de moment les dades futbolístiques no acaben de donar-li la raó. Luis Miguel Ramis ha dirigit vuit partits de l’Espanyol, set de Lliga i un de Copa del Rei, en què com Luis García va aconseguir la victòria, en aquest cas a casa contra el Valladolid per 3 a 1. Però a la Lliga els resultats no són els desitjats. Ramis en set partits només ha aconseguit un 28 % de victòries, això són els dos partits guanyats a casa contra l’Elx i l’Alcorcón. Ha empatat quatre partits, un 57 %, i n’ha perdut un, un 14 %, la derrota al camp de l’Oviedo.

El tarragoní en la seva arribada va dir que volia que els jugadors entenguessin el seu missatge, que esperava que l’equip fos sòlid, consistent i amb mecanismes molt definits i que la plantilla té un potencial molt alt. També va remarcar la seva idea que l’equip “ataqui i defensi bé i així aconseguirà l’equilibri”. De moment, pel que diuen les dades, l’equilibri no arriba i el conjunt no acaba d’interioritzar el seu missatge. Ara descansaran fins al 28 de desembre. Si volen aconseguir l’objectiu de l’ascens, hauran de millorar molt durant el 2024.