Enmig d’una setmana carregada d’il·lusió per la possibilitat que l’Espanol vagi a Europa i l’oportunitat que el filial disputi el play-off d’ascens a Segona A, el club ha rebatejat oficialment l’antiga Escola Túrbula, la residència del futbol base al costat de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, com a Josep Manel Casanova. Casanova va ser el pare del futbol base blanc-i-blau i un dels artífexs dels èxits dels últims anys.

Acte senzill, però amb la màxima representació

Tot i ser un acte senzill, el president de l’Espanyol, Chen Yansheng, hi ha assistit. En els parlaments el director general esportiu de l’Espanyol , Òscar Perarnau, ha assenyalat que és un acte de “reconeixement a una persona clau en el desenvolupament de la part esportiva del club” i ha afegit que “quan va sorgir la idea, va ser molt ben acollida per tots”, tant pel president com pel Consell d’Administració. A més a més, Perarnau ha afegit que Casanova va ser el seu “mestre esportiu”. També ha destacat que la humanitat,  la dignitat o la humilitat són alguns dels adjectius que caracteritzaven Casanova.

A l’acte també hi han assistit personalitats i jugadors claus del club com Javi López, Dídac, Sergi Darder, Javi Márquez o Javi Chica, entre d’altres; exjugadors com Moisés Hurtado, Julián López de Lerma i Luismi; tècnics i entrenadors com Lluís Planagumà, Josep Clotet i David Fernández; excompanys que han format part del club com Pepín Cabezas, Toni Blanch i Ignasi Oromí, i directius com Anna Maria Fusté o José Luis Perelló. Per part del club, també hi han assistit els ambaixadors Rafa Marañón, Diego Orejuela i Iñaki Pérez de Arrilucea i la presidenta de la Federació Catalana de Penyes de l’Espanyol (FCPE). La família ha rebut una reproducció de la placa que s’ha col·locat a la residència.

Josep Manel Casanova

Casanova va deixar l’Espanyol el 2011 i va morir el 2017 de manera sobtada. Ha rebut multitud d’homenatges pòstums, però aquest ha estat el més rellevant. El nom de Casanova, que llueix a la porta 75 de l’RCDE Stadium, encara estarà més lligat a l’Espanyol.