El CE Europa ha participat aquesta nit en la Gala de LaLiga 90 Aniversari, com a fundador de la Primera Divisió de futbol. El president escapulat, Víctor Martínez, ha estat convidat a l’acte.

El CE Europa, entre els grans

El 10 de febrer del 1929 va arrancar el campionat nacional de Lliga amb el format actual. 10 equips es van associar, entre els quals hi havia l’Europa, i van crear la Primera Divisió de futbol a Espanya, competició que avui es coneix com LaLiga. El conjunt gracienc ha estat convidat per la Lliga de Futbol Professional com un dels clubs fundadors de la màxima competició espanyola de futbol. El president, Víctor Martínez, i el secretari del club, Ramon Vergés, han estat els representants de l’Europa a la gala.

En l’acte també s’han homenatjat els fundadors i els clubs que van disputar el partit inaugural, porters de llegenda, entrenadors, golejadors, jugadors amb més partits i els protagonistes de les històries més recordades al llarg d’aquests 90 anys. També hi han estat presents l’Espanyol i l’Irun, els dos equips que van disputar el primer partit de la competició, a l’estadi de Sarrià. L’històric jugador del Espanyol Josep Prat, “Pitus”, va ser el jugador que va marcar el primer gol en la competició. Pel que fa al Barça, ha estat premiat com a un dels guanyadors de la Lliga i també Leo Messi per ser el màxim golejador i tenir el rècord de victòries.