Analitzem els orígens del FC Barcelona femení, des dels primers partits amistosos fins a la final de la Champions. Un recorregut que comença el 1970 amb una sèrie de partits amistosos benèfics al Camp Nou d’unes noies entrenades pel mític jugador de Barça Antoni Ramallets.

Primers passos 

La primera Lliga femenina es va disputar l’any 1971-72, però l’època daurada va arribar a l’inici dels anys 80, quan, sota el nom de Club Femení Barcelona, ja utilitzava les instal·lacions blaugrana malgrat no ser considerada una secció oficial del club. Després de fundar amb nou clubs més la Superlliga, el primer títol va arribar l’any 1994 amb la Copa de la Reina. 

El 2001 ja és una secció oficial

L’any 2001 la directiva blaugrana va incorporar el Barça femení a les seccions del club amb motiu de la nova competició estatal però ha de jugar una divisió per sota i no puja de categoria fins a l’any 2004. Amb el fitxatge de l’entrenador Xavi Llorens i jugadores de renom, la secció va ressorgir i va començar a competir al màxim nivell.

Primera Lliga i hegemonia

La temporada 2011-12, l’equip va guanyar per primera vegada el títol de Lliga. Anteriorment, també havien guanyat una Copa de la Reina i des de llavors ja no van deixar de liderar el futbol femení estatal juntament amb clubs com l’Atlètic de Madrid i l’Athletic Club. En total acumulen quatre títols de Lliga i cinc Copes de la Reina.

‘btv esports’, en femení

La Laia Pujolassos condueix una secció al programa ‘btv esports‘ per donar encara més visibilitat a l’esport femení, sobretot el que no apareix tan sovint als mitjans convencionals. Aquí descobrirem clubs, associacions, iniciatives, esportistes i dones que practiquen o destaquen en els seus respectius esports, però que no tenen el focus mediàtic. També farem un viatge en el temps recordant figures clau en l’esport femení. Aquí tens la llista dels programes i temes emesos:

  1. Entrevista amb la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, i hem recordat Margot Moles, una superatleta, medallista olímpica, que va viure els millors moments durant els anys 30.
  2. Magda Amo, esquiadora i atleta barcelonina que ha competit al màxim nivell en categories paralímpiques de salt de llargada i sobretot d’esquí alpí, i que té una discapacitat visual a causa de la malaltia de Stargardt, una afectació degenerativa macular.
  3. Esport i maternitat, una relació sovint complicada, però necessària.
  4. Rosa Torras, primera catalana que va participar en uns Jocs Olímpics.
  5. Trenquem els prejudicis sobre les dones àrbitres.
  6. La nedadora Mari Pau Corominas va ser la primera esportista espanyola a arribar a una final olímpica.
  7. El Lima Horta, un equip pioner de bàsquet femení de Barcelona, que ha complert 30 anys.
  8. Especial 8-M, les reivindicacions del món de l’esport el Dia Internacional de les Dones.
  9. Practicar esports mixtos a Barcelona, cada cop més fàcil.
  10. Esportistes de pel·lícula, com són tractades al cinema?