La Lliga de futbol ha reprès el camí després de tres mesos. El coronavirus va obligar a aturar la competició i ara impedeix que els aficionats puguin accedir als estadis. Una imatge que de des de la LFP intenten emmascarar amb efectes digitals que, molt sovint, no acaben de fer el pes. Per sort, molts clubs volen evitar que es vegi el seu estadi amb les graderies buides.

Fotos dels aficionats

El Borussia Mönchengladbach va ser el pioner a posar fotos dels seus aficionats a les graderies. Per 19 euros, els seguidors de l’equip alemany van poder veure la seva imatge a mida real al seu seient. La iniciativa la van seguir altres clubs com l’Elx, la Lazio o el Vila-real properament.

Fotos graderies estadis

La tecnologia arriba de Dinamarca

L’opció més nova i tecnològica l’ha duta a terme l‘Aarhus danès. El club ha instal·lat desenes de pantalles gegants a les graderies que transmeten videotrucades d’aficionants mirant el partit. Una manera original per aconseguir que els futbolistes notin l’escalf dels seguidors. Òbviament no és el mateix, però els aficionats s’asseguren veure el partit còmodament.

Zoom graderies estadi

Ninos i “nines”

Com que no hi ha aficionats ni fotografies, alguns clubs han anat un pas més enllà. Especialment, a Corea del Sud. A la capital, Seül, han tingut idees tendres i d’altres no tant. Un equip de beisbol va omplir les graderies de ninos de peluix. Una opció molt més apta per a tots els públics que la de l’equip de futbol. El FC Seul va canviar el tacte suau dels peluixos pel de les nines sexuals i va esclatar la polèmica. Ni tan sols el fet que complissin la distància de seguretat i portessin mascareta va evitar una multa de 75.000 euros i unes disculpes públiques per part del club.

Nines inflables graderies estadi