Després de tres mesos d’aturada pel coronavirus, el Barça tornarà a disputar un partit de Lliga. 98 dies després, els jugadors entrenats per Quique Setién visitaran el RCD Mallorca, dissabte, 13 de juny, a les 22 h. Un partit en què els blaugrana defensaran el lideratge a la Lliga respecte al Reial Madrid, que es troba a dos punts. A continuació, repassem algunes dades curioses que ens deixen els duels entre Mallorca i Barça.

1. El canvi de nom de l’estadi

El Mallorca-Barça serà el primer partit que es disputa en un estadi que estrena nom. Fins avui, l’estadi mallorquí es deia Estadi de Son Moix, però el club balear ha decidit rebatejar-lo amb el nom de Visit Mallorca Estadi com a reclam turístic després del confinament.

2. El Japó, pendent del duel

Ni Barça, ni Reial Madrid. L’equip de la Lliga més vist al Japó és el RCD Mallorca. El fixatge de Take Kubo va ser un encert futbolístic i també comercial. De fet, el partit més vist d’aquesta temporada al país nipó és un Mallorca – Vila-real.

3. Vuit anys sense el Barça

El darrer precedent entre Mallorca i Barça a Son Moix va ser el 2012. Els blaugrana es van imposar per 2 a 4 amb un doblet de Messi i dianes de Tello i Xavi.

4. Debut de Xavi Hernàndez

Mallorca sempre serà un record especial per a un mite del Barça com Xavi Hernàndez. El migcampista va debutar a l’illa de les Balears un 18 d’agost del 1998. Xavi es va estrenar a les ordres de Louis van Gaal en un partit d’anada de la Supercopa d’Espanya. El de Terrassa va ser titular i va fer un gol.

5. L’adeu d’Urruti

Un dels grans porters de la història del Barça va disputar els seus darrers minuts al feu mallorquí. Urruti va disputar el seu últim matx oficial a l’Estadi Lluís Sitjar el 1987. Urruti hi va jugar 73 minuts, després de substituir Andoni Zubizarreta, lesionat.