barça
@FCBarcelona

El Barça ha guanyat al camp del Mallorca per 0 a 4 i, per tant, manté el lideratge de la Lliga. Arturo Vidal, Braithwaite, Jordi Alba i Messi han estat els golejadors. Luis Suárez ha tornat cinc mesos després de l’operació de genoll.

Arturo Vidal facilita la feina

El Barça, amb Araújo de titular a l’eix de la defensa i Luis Suárez a la banqueta, ha començat de la millor manera possible. Ha tret la pilota des del mig del camp i, tocant i tocant, ha arribat el primer gol en el minut 1. Centrada d’Alba i rematada de cap d’Arturo Vidal, que ha marcat el 0 a 1. Amb el marcador a favor, els blaugrana han monopolitzat la pilota i han creat un parell de jugades de perill, però els balears, al contraatac, haurien pogut empatar. Ter Stegen ha hagut de rebutjar el xut de Take Kubo. L’acció ha animat el Mallorca. A la mitja hora de joc Take Kubo, en una falta, ha tornat a posar a prova el porter alemany blaugrana. La reacció dels illencs ha quedat aturada per la pausa d’hidratació. El Barça ha tornat a controlar la pilota i Braithwaite ha fet el 0 a 2. És el primer gol del danès amb el Barça. El segon ha tranquil·litzat els blaugrana, que han acabat la primera part dominant sense problemes.

Torna Luis Suárez

Al descans Rakitic, que ha jugat el seu partit 300 amb el Barça, ha substituït Arturo Vidal. El Mallorca ha sortit disposat a retallar diferències i Budimir ha xutat i ha fregat el pal. Els illencs han fet un pas endavant i han dominat, però no han trobat porteria. En el minut 57, Luis Suárez ha entrat al camp, cinc mesos després de l’operació del genoll dret i el Barça ha estat a punt de fer el tercer amb dues oportunitats de Brathwaite i Araújo, que ha rematat al pal. Els blaugrana han recuperat un cert control i han adormit el partit fins que en el minut 79, passada en profunditat de Messi a Jordi Alba, que defineix i fa el 0 a 3.  Ja en temps afegit, assistència de Luis Suárez perquè Messi signi el 0 a 4 definitiu. Al final, el Barça suma tres punts més que li permetran mantenir el lideratge a la Lliga.