Barça futsal Jesus Velasco
Víctor Salgado - FC Barcelona

El Barça s’enfrontarà a l’Inter a les semifinals del play-off pel títol de Lliga. Els blaugrana hi arriben després de superar el Viña Albali Valdepeñas en els dos primers partits de quarts de finals, mentre que els madrilenys van superar el Jimbee Cartagena. Amb aquest escenari, el conjunt de Jesús Velasco té dues opcions per jugar la Champions League de la pròxima temporada, competició que ha guanyat en dues de les últimes quatre edicions.

La condició indispensable perquè el Barça tingui opcions de jugar la màxima competició europea el curs vinent és eliminar l’Inter a les semifinals del play-off de Lliga. A partir d’aquí s’obren dos escenaris depenent de qui en sigui el finalista. En cas que la final sigui contra el Jaén, el conjunt blaugrana hauria de guanyar, de totes totes, el títol de Lliga per anar a la Champions. Si el rival és el Palma Futsal, l’equip de Jesús Velasco estaria classificat pel simple fet de jugar a la final, ja que el conjunt balear té la plaça assegurada per haver guanyat la màxima competició continental aquesta temporada.

Precedents entre l’Inter i el Barça

Aquesta temporada s’han enfrontat en quatre ocasions. El darrer precedent entre Barça i l’Inter va ser el 20 de maig, a l’últim partit de Lliga, en el qual els madrilenys es van imposar per 5 a 2 als catalans. A la primera volta de la Lliga van ser els blaugrana els qui van guanyar per 3 a 1. A més a més, es van trobar a la Supercopa d’Espanya, en què el conjunt de Jesús Velasco va repetir victòria per 5 a 3, però a la Copa d’Espanya va ser el conjunt de José Lucas Mena Navarro, “Pato”, qui es va imposar per 5 a 2 als penals.