La Unió de Federacions Esportives Catalanes ha presentat aquest dilluns la tercera edició de la Setmana Catalana l’Esport, que començarà el dijous 8 de juny amb el partit de futbol entre Catalunya i Mali, i que servirà de comiat del jugador Bojan Krkić.

40 federacions participen en la Setmana Catalana de l’Esport

La III Setmana Catalana de l’Esport, organitzada per la Unió de Federacions Esportives Catalanes i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, s’iniciarà el dijous 8 de juny i finalitzarà el 9 de juliol, amb un total de 40 federacions esportives implicades. Unes activitats esportives de les seleccions catalanes que tindran una gran projecció internacional amb la participació d’esportistes de 45 països diferents i dels cinc continents. La gran festa de les seleccions catalanes s’iniciarà amb el partit de futbol entre la selecció masculina absoluta de Catalunya i la de Mali, que servirà per fer el comiat del futbol de Bojan Krkić. Uns 4.000 esportistes participaran en les diferents disciplines —futbol, voleibol, hoquei patins, beisbol, ciclisme, motociclisme o boxa, entre d’altres—, que es realitzaran en 27 seus concentrades principalment a les comarques barcelonines. La presentació ha estat conduïda pel president de la UFEC, Gerard Esteva, i amb la presència de la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula.

La UFEC recupera la Setmana Catalana de l’Esport

La UFEC i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física van recuperar la Setmana Catalana de l’Esport l’any passat a les comarques gironines, 87 anys després de la celebració de la primera edició del 1935 a Barcelona. El retorn d’aquest esdeveniment es va saldar el 2022 amb la participació de 2.000 esportistes de 27 països diferents gràcies a la complicitat de 30 federacions catalanes el mes d’octubre passat.

Gerard Esteva, president de la UFEC

Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya