El 2 d’agost del 2009 l’Espanyol va celebrar la cerimònia d’inauguració de l’ara conegut com RCDE Stadium, tot i que llavors no tenia nom encara i es feia dir Estadi de Cornellà-el Prat. Aquell dia, la nova casa de l’espanyolisme va gaudir d’una festa social i esportiva. Els aficionats van omplir el camp i van vibrar amb un dia molt especial

Inauguració i golejada al Liverpool

Després de la festa d’inauguració, els espectadors van poder viure una estrena somiada en l’apartat esportiu. El nou camp dels blanc-i-blaus es va omplir amb gairebé 40.000 persones. Davant d’un equip de bandera, el Liverpool anglès, l’Espanyol va oferir el millor regal per a la seva afició, una victòria per un 3 a 0 contundent.

Inauguracio estadi Epanyol 2009 Luis García

Luis García, el primer golejador

Quan va començar el partit una de les coses que es preguntaven els aficionats de l’Espanyol era qui seria el primer golejador al nou estadi. Els seguidors pericos van haver d’esperar fins al minut 19 per respondre la pregunta. Va ser Luis García, que va superar Reina després d’una assistència del galàctic Nakamura. L’entrenador, Mauricio Pochettino, va fer jugar els 22 jugadors convocats. L’altre protagonista va ser Ben Sahar, que va sortir a la segona meitat i va ser l’encarregat de fer els altres dos gols. L’israelià va tenir un debut per emmarcar, tot i que després no continuaria al conjunt espanyolista.

Un estadi espectacular

L’entrenador espanyolista, Mauricio Pochettino, va destacar la importància d’haver estrenat la “nova casa” i va posar de manifest el “gran espectacle i la bona organització.” El primer golejador, Luis García, va parlar del debut somiat: “És difícil que algú hagués pensat en aquest marcador davant d’un campió d’Europa.” El davanter també va posar de manifest com s’hi van trobar els jugadors: “El camp és impressionant, la gent està molt a prop, a només 20 metres, el camp és increïble”, va acabar dient Luis García.