S’acosta una de les fites esportives més importants de l’any: la Marató de Barcelona 2022. Milers d’atletes correran pels carrers de la ciutat aquest diumenge, 8 de maig, en una cursa en què la meteorologia també hi juga el seu paper. Quin temps farà a Barcelona per la Marató d’enguany?

Ara per ara, la previsió continua indicant molt poc risc de pluja i una temperatura que superarà els 20 ºC.

Poc risc de pluja per la Marató de Barcelona 2022

A hores d’ara no sembla que la pluja hagi d’entorpir la Marató de Barcelona 2022.

Els mapes indiquen un matí radiant i un migdia amb més presència de núvols, tot i que sense pluja. De fet, tot i que es formaran nuvolades al prelitoral a mig matí, trigaran més hores en arribar a Barcelona.

La temperatura superarà els 20 ºC a mig matí

Els mapes del temps, de moment, insinuen poca fresca i estrictament de bon matí. Les mínimes hauran marcat valors propers als 16/17 ºC amb les primeres llums del dia, i una temperatura que fregarà els 18/19 ºC a l’hora de la sortida. El sol farà que la temperatura pugui tocar ja els 20 ºC ràpidament, i tocar els 24/25 ºC de màxima al migdia

En aquest cas, tot i no fer calor, les darreres hores de la Marató poden ser més complicades per als atletes.

El vent no serà un inconvenient per la Marató

“A priori”, el vent tampoc no serà un inconvenient. Es tracta d’un fenomen que es nota especialment al front marítim, passat ja el quilòmetre 30. Tot i això, els mapes apunten una situació gairebé encalmada durant bona part del matí i només amb vent fluix a partir de mig matí i migdia i ratxes que difícilment passaran els 20/25 km/h. Res que faci pensar que el vent hagi d’impedir la cursa.

Ara bé, caldrà ajustar el pronòstic els propers dies, atès que és possible que alguna d’aquestes variables encara pugui canviar una mica.

Sis graus més a la sortida que la darrera Marató del 2021

Si comparem el temps que tindrem durant la Marató del 2022 amb la darrera edició, del 7 de novembre del 2021, trobem diferències importants, especialment pel que fa al temps.

En aquella ocasió, la temperatura a les 8 del matí marcava poc més de 10 ºC al centre de la ciutat, una temperatura que podrà ser entre sis i set graus superior aquest 9 de maig.

La màxima, que el dia 7 de novembre del 2021 va quedar en prop de 19 ºC, serà aquest maig entre tres i quatre graus superior i superarà els 20 ºC gairebé des de mig matí.

No només canvia la temperatura. Durant la Marató del 2021, la humitat no va superar el 40% gràcies al vent de ponent i mestral que bufava fluix. En canvi, aquest diumenge és fàcil que la humitat es mogui al voltant del 60%.