L’entrenador de l’Espanyol, Luis García, ha dit a la roda de premsa prèvia al partit contra l’Eldenc que “quan creus que estàs per sobre de la categoria, tens un problema de veritat“, i ha insistit que el seu equip ha de mantenir la “humilitat” actual.

El preparador asturià va assegurar que el seu equip té “molt marge de millora” i va destacar la “fam i l’ambició” del col·lectiu: “Seria dolent si fóssim en el màxim creixement a la cinquena jornada. El grup va evolucionant a poc a poc”.

Luis García destaca la dificultat de la categoria

Luis García ha subratllat que la Segona Divisió és “molt difícil” i ha afirmat que tots han de “donar valor” a la feina dels futbolistes. El responsable de la banqueta ha recordat la importància de “generar il·lusió” a l’afició, malgrat confessar que el vestidor té “gravat a foc la paraula ‘equilibri'” i “el cap ben posat”.

Pel que fa al rival, el tècnic va fer un discurs prudent: “Pensar que és un contrari propici seria el primer error. Serà un partit complicadíssim davant un equip que ha guanyat pràcticament la meitat dels punts que hi ha hagut en joc. És directe i té moltes armes per fer-te mal”.

L’entrenador ha apuntat que el cos tècnic ha de donar eines als futbolistes i que tots han d’estar “preparats per a qualsevol mena de situacions” que plantegi el contrari. En qualsevol cas, ha manifestat que la “creativitat” del jugador “mai s’ha de coartar” i ha afirmat que no vol “robots” al camp.

Els lesionats i Álvaro Aguado

D’altra banda, Luis García va revelar que el davanter Keita Baldé no estarà disponible per problemes físics. En canvi, el lateral Brian Oliván sí que estarà a disposició del cos tècnic. Quan se li ha preguntat pel centrecampista Álvaro Aguado, l’entrenador ha recordat que “fa tres mesos que no s’entrena en grup”.

El nou fitxatge periquito, tal com ha explicat l’asturià, ha fet una “feina condicional de manera individual”, cosa que “no és suficient” per a l’alta competició. “Hem de ser prudents i anar amb compte perquè no serveix de res accelerar processos. Té una gran actitud”, va afegir García.