El nou entrenador de l’Espanyol, Luis Miguel Ramis, ja ha estat presentat oficialment com a tècnic blanc-i-blau. Ha explicat la seva manera de treballar i ha deixat clares dues coses. Una és que “és el repte més important” de la seva carrera i que s’ha de sumar com més aviat millor per aconseguir l’objectiu de l’ascens.

Fer arribar el missatge als jugadors

Un dels punts que ha destacat Ramis “és que volem que els jugadors entenguin el nostre missatge”. És bàsic per l’entrenador que els missatge arribi molt clar als futbolistes. Pel que fa a l’equip esperen que sigui “sòlid, consistent i amb mecanismes molt definits” i això l’entrenador és conscient que s’aconsegueix amb el treball del dia a dia”.

Ramis creu que “la plantilla té un potencial molt alt” i que ara s’ha de treballar molt per desenvolupar-lo. Ha assegurat que totes les “fases del joc són importants” i que la idea és que l’equip “ataqui i defensi bé i així aconseguirà l’equilibri”. És conscient que com a cos tècnic s’hauran d’adaptar a les característiques de la plantilla i que l’objectiu final és l’ascens.

El canvi era necessari

El director esportiu Fran Garagarza ha deixat clar que van prendre la decisió de destituir Luis García perquè van creure que “era el millor per arribar a l’objectiu, que es necessitava un canvi”. Ha explicat que l’opció número u per substituït Luis García ha estat Luis Miguel Ramis. En l’àmbit personal ha assegurat que el seu càrrec depèn del que decideixi la propietat del club, però que ell no té la intenció de marxar a final de temporada si no s’aconsegeuix l’ascens.

Tant Garagarza com el director general de l’Espanyol Mao Ye han volgut donar les gràcies a Luis García pel seu treball, compromís i les seva predisposició cap al club a ajudar-lo en tot el possible.

Ramis, un entrenador amb experiència a la categoria

La trajectòria com a entrenador de Luis Miguel Ramis va començar l’any 2006, quan es va fer càrrec del juvenil C del Reial Madrid. Aquest tarragoní, de 53 anys, va anar escalant dins del futbol base blanc fins arribar a dirigir el Madrid Castella, el filial madridista.
Ramis, que com a jugador va aconseguir una Lliga amb el Deportivo de la Corunya l’any 2000, va deixar la casa blanca per seure a les banquetes d’equips com l’Almeria, equip que va salvar del descens a Segona l’any 2017 i l’Albacete, amb qui va jugar la promoció d’ascens a Primera. Però on més ha destacat com a tècnic ha estat al Tenerife. Amb el conjunt canari, Ramis va estar tres temporades al capdavant del primer equip. Amb ells va disputar el play-off d’ascens a Primera que, finalment, es va endur el Girona i es va acomiadar de les illes reconeixent que buscava reptes nous.