Kilian Meyer és un jove pilot de Fórmula 4 que destaca en una competició molt difícil. Però a aquest barceloní que aquest agost farà 17 anys té un altre hàndicap: a finals dels 2015 li van diagnosticar diabetis de tipus 1. Compaginar esport d’elit amb la malaltia no ha estat fàcil, però una vegada superades les primeres pors, Kilian ha sabut adaptar-se i ser considerat una de les promeses més destacades de l’automobilisme de casa nostra.

Kilian Meyer i la diabetis

Per a Kilian Meyer, la diabetis forma part del dia a dia i no ha de suposar cap canvi en les seves rutines. Ara bé, s’ha d’adaptar perquè ha de dur un control molt exhaustiu de l’activitat diària. El pilot té clar que diabetis i esport d’elit no són incompatibles”. És més, aquestes rutines permeten controlar millor els nivells de sucre en sang per saber en tot moment com es troba. Per aquest motiu, Meyer té clar que un dels objectius és “conscienciar els diabètics que poden practicar esport d’alt nivell”.

Kilian Meyer F4 diabetis

La Fórmula 4, bressol de campions

La Fórmula 4 és el pas previ que tenen els joves pilots de cara a intentar fer el salt a la màxima categoria de l’automobilisme. Aquest campionat es fa per països i normalment han passat abans pel kàrting i després se’n van a la Fórmula 3 i la Fórmula 2, competicions que inclouen proves a diversos països de tot el món.