El secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, ha visitat el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, on la Generalitat té pensat fer una inversió per dotar el centre d’infraestructures d’esports d’hivern, ara inexistents.

Gerard Figueras, la inversió es farà

Figueras ha estat clar a l’hora de definir la col·laboració que han de tenir la candidatura de Pirineus-Barcelona pels jocs d’hivern del 2030 i la possible de Madrid pels jocs d’estiu del 2032. Ha dit que “no han de competir”, de fet, ha assegurat que “han d’anar de la mà” i així aprofitar la força de les dues, però amb una estratègia temporal adequada.

El secretari ha dit que la inversió que es realitzarà al CAR en esports d’hivern serà d’entre 2,5 i 3 milions d’euros, i “es farà es facin o no els jocs” i que en cap cas la “inversió en infraestructures en esports d’hivern” serà per treure infraestructures “d’esports d’estiu”. Una vegada més ha assegurat que la candidatura de Pirineus-Barcelona és “de baix cap a dalt” i que els nous criteris de sostenibilitat que marca el Comitè Olímpic Internacional “beneficien la candidatura de Barcelona”.