BEA GARCIA participant de la prova 4 Deserts "Et trobes l'antiga ciutat de Petra, la porta, el que tothom ha vist en fotos i era impressionant. No teníem arc d'arribada, teníem dos camells i en el moment que passaves els dos camells et posaven la medalla. Hi havia moltíssima gent, molts turistes que feien fotos, però increïble, increïble, una de les set meravelles del món davant teu, molt 'xulos'. Vaig entrar entre les 10 primeres noies, que jo m'havia dit a mi mateixa abans de marxar que estaria bé." CLIMATOLOGIA ADVERSA SORPRENENT: FRED I PLUJA "Un paisatge molt similar a Atacama, molta roca, molt desert. M'he trobat amb una climatologia tirant a molt de fred i molt mal temps." PORTA MÉS PES A LA MOTXILLA PEL MATERIAL PER LA DIABETIS "Per mi el principal handicap amb els altres corredors és que jo sortia amb uns 14 quilos el primer dia i tothom en portava uns nou. És a dir, jo surto amb moltes menys possibilitats per fer una bona marca. Sempre dic: 'he patit per mil coses, però mai per la diabetis', la vaig tornar a controlar molt bé." NOMÉS QUEDA EL DESERT DE L'ANTÀRTIDA PER ACONSEGUIR EL REPTE "De mica en mica he anat gaudint això i m'agradaria posar l'estop en algun moment i pensar: 'estàs vivint això, estàs en la tercera part del meu somni que era fa uns anys'."

Fa un any, poc abans de començar la prova que l’havia de portar a Atacama, la Bea poc podia imaginar que tindria a l’abast acabar les quatre proves que conformen el circuit dels 4 Deserts. Després de superar la prova xilena, va aconseguir fer el mateix amb la del Gobi, a Xina i Mongòlia, i ara, la del Sàhara, a Jordània.

En aquesta última prova les coses han anat força bé, tenint en compte que els participants han de superar 250 quilòmetres en sis etapes en condiciones d’autosuficiència. A més a més, la Bea té el handicap que ha de portar més material que la resta de competidors pel fet de ser diabètica.

La propera prova serà, probablement, la més complicada, a l’Antàrtida, amb condicions de fred extrem molt difícils d’entrenar. Aquest últim desert es fa al novembre.