Moltes vegades es parla de la necessitat de la gent gran de fer activitat esportiva i un dels principals problemes acostuma a ser la manca d’espai. Aquest era un dels problemes que tenien els usuaris del CAP Carreras Candi. Ara, el centre de salut i el Club Esportiu Mediterrani han arribat a un acord que beneficia a tothom.

Espais plens de vitalitat

Cada dimarts i dijous,  durant una hora, una de les sales del Medi que estan habitualment buides s’omple de gent gran. Des del centre de salut els adrecen al club perquè puguin fer una gimnàstica de manteniment. La infermera del CAP Olga Vicente comenta que a l’hora de seleccionar els usuaris “ens regim per patologies cròniques com la diabetis, la hipertensió, però també mirem aquelles persones en situació de solitud“.

Des del Club Esportiu Mediterrani veuen com l’entitat, declarada d’interès públic, fa una tasca de socialització i integració al barri. El director d’explotació, Ivan David, considera que el club i el CAP “hem creat un vincle molt sòlid que fa que l’activitat ja estigui consolidada”. El club ofereix tot un seguit d’activitats per a totes les edats. Un exemple el tenim amb el karate per a adults que fan a la instal·lació Josep Vallès.

Els usuaris, satisfets

En Francesc és un dels usuaris d’aquesta activitat organitzada pel seu CAP i el CE Mediterrani. Afirma que val molt la pena anar-hi ja que sinó “em quedaria al sofà i estaria allà clavat. Amb això no necessites 6 en 1.” La Mari Luz, com en Francesc, també valora molt positivament la proposta “perquè no és una gimnàstica per aprimar-se o per a gent jove. És una gimnàstica per a vells“.

Gimnàstica per a gent gran al Club Esportiu Mediterrani

L’èxit fa que tant el Mediterrani com el Departament de Salut ja pensin a ampliar la iniciativa més dies i més hores. Un espai ple de vitalitat.