El Barça, aquest dimarts, 19 de febrer, tornarà a la Champions. Els de Valverde visitaran el camp de l’Olympique de Lió a l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Nosaltres el que hem fet ha estat mirar enrere i repassar els 10 últims anys del Barcelona en aquesta tornada a la màxima competició europea.

El Barça té un retorn complicat a la Champions

El Barça normalment sempre té un mes de febrer complicat. L’acumulació de partits, Lliga i Copa, fa que els blaugrana arribin justets al partit anada dels vuitens de final de la Champions. Hem agafat les 10 últimes temporades i els resultats no són gaire bons: només en dues ocasions ha encarrilat l’eliminatòria. En total, els blaugrana han guanyat quatre partits, n’han empatat tres i també n’han perdut tres.

Anglaterra, el país més visitat

El país on més s’ha desplaçat el Barça en aquestes 10 últimes temporades és Anglaterra. Fins a cinc vegades s’ha enfrontat amb equips de la Premier League (Manchester City, Arsenal i Chelsea). Després, trobem França i Alemanya amb dues eliminatòries (PSG, Olympique de Lió, Bayer Leverkusen i Stuttgart) i, per acabar, hi ha Itàlia, on els blaugrana es van enfrontar a la Juventus.