El Barça guanya la Copa del Rei de bàsquet contra el Madrid en un partit que s’ha decidit en els instants finals.

Partit digne d’una final

Després d’una primera part igualada, en la segona ha passat de tot. El Madrid ha aconseguit un parcial de 29 a 8 en el tercer quart que ha deixat sense aire els homes de Pesic. Però no estava tot dit. Semblava que la final estava sentenciada però els blaugrana han remuntat 16 punts de diferència a còpia de triples. Quatre triples consecutius i un 2+1 han capgirat el marcador amb el 61 a 63 quan faltaven sis minuts per acabar el partit. El Barça ha tingut la victòria a tocar, però un bàsquet en l’últim instant de Llull ha enviat el partit a la pròrroga.

La pròrroga i la jugada de la polèmica

L’intercanvi de cistelles ha beneficiat el Barça que en els instants finals ha estat a punt de sentenciar el partit en una jugada que de Singleton en que inexplicablement els àrbitres no han xiulat falta. L’error arbitral ha fet empatar el partit al Madrid però una jugada de Tomic, també polèmica, ha significat la victòria. El Barça revalida el títol.

La fitxa del partit

Reial Madrid: Causeur (14), Campazzo (19), Ayón (12), Randolph (16) i Deck (2) –cinc inicial-, Carroll (5), Rudy (5), Llull (13), Causeur, Reyes (2), Tavares (2) i Taylor (3).

Barça Lassa: Pangos (10), Ribas (2), Singleton (4), Claver (15) i Tomic (14) –cinc inicial- Hanga (2), Séraphin (6), Kuric (12), Oriola (7) i Heurtel (22).

Parcials: 16-20 / 35-35 / 60-46 / 77-77 / 93-94