L’Europa ja s’ha classificat per a la segona ronda de la Copa de la Reina en vèncer el Saragossa per un contundent 3 a 0. Ha estat el debut somiat de les gracienques en una competició que il·lusiona especialment per ser la primera vegada en què participa.

Sense por al debut

L’obstacle principal amb què es podrien haver trobat les jugadores de l’Europa era l’ansietat. Les ganes de fer-ho bé davant tanta expectació ha acabat sent una motivació extra. Les 800 persones que han anat al Nou Sardenya han vist un Europa que ha sortit decidit a guanyar el partit i, per tant, l’eliminatòria. I ha estat així. Les primeres oportunitats han estat locals, la més clara, de Manau, als 16 minuts. El Saragossa també ha tingut alguna ocasió, especialment després d’una errada defensiva que ha esmenat la gracienca Ramos.

Un gol per a la història

El minut 27 del matx ha entrat a la més que centenària història de l’Europa amb el gol de Bové. L’escapulada es planta sola davant Elena Casado i amaga fins que la portera va a terra i marca a plaer l’1 a 0. Fins al final de la primera part hi hagut poques ocasions, però una de perillosa de l’aragonesa Nora, que ha salvat la central Júlia.

Segona part estel·lar

El segon temps de l’Europa ha estat estel·lar. Les jugadores que entrena Joan Bacardit sabien que el Saragossa s’obriria per intentar empatar i han sabut llegir el nou guió del partit. Tant, que ha estat l’Europa qui ha pres el comandament i ha avisat amb una jugada de Fati que Bové ha rematat tres vegades sense èxit. El 2 a 0 es veia venir i ha estat Pili Porta qui ha començat a foradar la porteria d’Elena Casado. La capitana ha solucionat perfectament la centrada de Queralt per eixamplar la diferència als 64 minuts.

Llavors sí que el Saragossa no tenia res més a perdre i s’ha llençat a l’atac. El gol visitant podria haver arribat amb un xut de Lana que ha tocat el travesser. Al cap d’una estona la portera local Janet ha hagut de treballar per refusar el xut de Bertran.

I quan tothom celebrava la classificació per a la segona ronda de la Copa de la Reina, Farreras ha posat la cirereta del pastís en rematar un xut que Fati havia enviat al pal: 3 a 0 i eufòria final.