@RCDEspanyol

L’Espanyol ha sumat la primera victòria a casa en una autèntica final davant el Mallorca (1-0). El conjunt d’Abelardo s’ha imposat a un rival directe per la salvació amb un únic gol de Raúl de Tomás. Els més de 32.000 aficionats han tingut un paper clau en una victòria que pot ser el punt d’inflexió dels blanc-i-blaus en el camí per mantenir-se a Primera Divisió.

Intensitat sense gols

L’afició perica ha respost a la crida d’omplir l’RCDE Stadium. Abans de començar s’ha desplegat un mosaic amb els colors blanc-i-blaus. Dins d’aquest marc, l’Espanyol ha sortit molt endollat i amb una intensitat pròpia d’una final. Tot i això, el Mallorca no s’ha deixat intimidar i Budimir ha gaudit d’una ocasió molt clara per avançar l’equip. L’Espanyol ha respost immediatament amb un remat de Calleri que ha rebutjat Reina i que en segona instància Raúl de Tomás ha enviat al lateral de la xarxa. La incertesa s’ha apoderat de l’estadi en una jugada que Mateu Lahoz ha xiulat penal, però posteriorment ha rectificat i ha donat servei de cantonada. Per part dels blanc-i-blaus, Embarba ha estat un dels jugadors més incisius en atac, però sense sort en la definició.

Raúl de Tomás, 5 de 5

A la represa, l’Espanyol no ha sortit a veure-les venir. Tot i així, ha estat el Mallorca el que ha avisat primer. Diego López ha neutralitzat un mà a mà a Lago Junior i ha evitat així el primer gol visitant. Però al minut 58, ha aparegut l’heroi dels blanc-i-blaus en els darrers partits: Raúl de Tomás. El davanter ha caçat una centrada a l’interior de l’àrea per situar l’1 a 0 i ha fet esclatar d’alegria l’RCDE Stadium. Amb aquest ja són cinc els gols aconseguits en cinc partits. Al minut 77, Darder hauria pogut signat el gol de la tranquil·litat, però s’ha topat amb el porter Reina. Amb el final del partit en l’horitzó els nervis i la tensió s’han anat fent més palesos dins i fora del terreny de joc. Tot i això, l’Espanyol ha sabut aguantar els minuts finals i ha sumat així la primera victòria a casa de la temporada.