Espanya perd contra Itàlia en les semifinals del Mundial
@RFEN_directo

La selecció espanyola masculina de waterpolo amb nou jugadors catalans i deu de l’Atlètic-Barceloneta no disputarà la final del Mundial que s’està disputant a Doha. L’equip de David Martín ha perdut per 6 a 8 davant la selecció italiana i, ara, només aspira a la medalla de bronze.

La manca d’encert d’Espanya sentencia el partit

El primer quart ha estat una demostració clara de la igualtat que hi havia entre els dos equips. Un gol per a cada equip en el primer període han fet que al final dels primers vuit minuts el resultat fos un ajustat empat a 1.

En el segon quart, la selecció italiana ha fet el segon gol consecutiu del partit i ha capgirat el gol inicial de l’equip de David Martín. Amb el marcador a favor, el conjunt de la “settebello” ha pogut ampliar les distàncies fins al 2 a 4. La manca d’encert de l’equip espanyol, amb un 1 de 6 en homes de més, ha estat una de les claus en la primera part del partit.

Els pals s’alien amb Itàlia, finalista del mundial de waterpolo

Després del descans, les coses no han millorat per al conjunt espanyol. Els gols de Lorenzo Bruni i Francesco Condemi ha posat el 2 a 6 en el marcador només iniciar-se el tercer període i el parcial ja era de 0 a 4 per als italians. Marc Larumbe ha aconseguit retallar distàncies amb un gol després de gairebé sis minuts sense marcar. Amb el marcador de 3 a 6 s’ha arribat a l’últim quart. En aquests moments, el bagatge de la selecció espanyola en l’home de més era d’un gol després de nou superioritats. Això sí, el conjunt espanyol, i sobretot Alberto Munárriz, ha arribat a estavellar dues pilotes al pal.

L’últim quart ha començat amb un gol d’Àlvaro Granados que ha servit per posar el 4 a 6 en el marcador a manca de cinc minuts per acabar el partit. Ha estat un gol que ha fet reaccionar la selecció espanyola i que ha arribat fins a Munárriz, que ha fet el 5 a 6 després d’un parcial de 3 a 0. Francesco di Fulvio, però, ha tallat la sagnia italiana i ha fet el 5 a 7 quan quedaven dos minuts per acabar la semifinal. Alex Bustos ha tornat a ajustar el marcador amb el 6 a 7. Però un penal d’Andrea Fondelli ha tornat a posar el +2 amb el 6 a 8 definitiu.