La selecció espanyola de waterpolo masculina ha arribat a Barcelona després d’aconseguir el títol de campions d’Europa a Croàcia. La plantilla entrenada per David Martín ha rebut una benvinguda càlida per part de familiars i membres de les federacions catalana, espanyola i d’altres representants de clubs barcelonins. Recordem que a l’expedició campiona hi havia nou jugadors catalans i 10 d’equips de la ciutat.

Un somni fet realitat

Espanya ha aconseguit un ple en campionats internacionals. L’Europeu de Croàcia se suma als tres ors mundials (Perth 1998, Fukuoka 2001 i Budapest, 2022) i a l’or olímpic aconseguit a Atlanta 1996. Els jugadors i el cos tècnic han coincidit que aquesta medalla “és una fita històrica” que emmarca la feina d’una generació. Uns jugadors que volen seguir fent història en les properes competicions.

Els nous reptes de la selecció espanyola

Amb aquest or a l’Europeu, Espanya és favorita per aconseguir també el Mundial que es disputarà del 5 al 17 de febrer a Doha. Els homes entrenats per David Martín s’han assegurat un lloc als Jocs Olímpics de París, que tindran lloc també aquest 2024. Aquest fet dona una certa tranquil·litat als jugadors que afronten el proper compromís sense la pressió de la classificació i amb la possibilitat de firmar un any que podria ser històric.