Víctor Font

Dies convulsos al Barça. A la situació esportiva de l’equip, cal afegir-hi la institucional. I a aquesta última s’hi ha afegit una opinió. Victor Font, excandidat a la presidència del Barça a les últimes eleccions, ha publicat una carta oberta als socis en què demana, entre altres coses, la refundació del club amb un canvi de model, una professionalització de la institució i modernització dels òrgans de govern.

El comunicat de Víctor Font es basa en cinc aspectes

L’excandidat i rival de Joan Laporta a les últimes eleccions a la presidència del Barça Víctor Font ha tornat a l’actualitat per donar el seu punt de vista sobre l’actualitat del club, sobretot respecte a la situació institucional en què es troba.

En una carta oberta als socis, Font assegura que Joan Laporta i la seva junta directiva en lloc de redreçar la situació econòmica i institucional del club “han fet una camí diametralment contrari i han agreujat encara més la situació dramàtica que l’actual Junta Directiva va heretar”.

Després d’assegurar que la renovació de Messi era clau per a l’estabilitat econòmica del club, Font considera que “econòmicament, en els darrers tres anys, hem generat 1000 milions d’euros de pèrdues operatives, hem venut patrimoni a socis externs… que no paguen el que deuen i que no han aportat cap valor al club”.

A més, en el comunicat critica algunes de les persones que assessoren Joan Laporta, ja que “gestionar el Barça amb amics i familiars i des de les trinxeres […] és impropi de la magnitud que té el club. I anar de bracet de Madrid i Florentino Pérez és un fet sorprenent que encara ningú ha explicat”.

Les solucions de Víctor Font

Per totes les raons abans exposades, Víctor Font assegura que “l’única solució per protegir el model de propietat que ens converteix en un club únic en el món i garantir que podem competir a l’elit és la refundació del club. Canviar-ne el model de gestió, professionalitzar la institució, modernitzar la governança i dotar-nos de mecanismes de control extern reals i efectius”.

Això sí, Font acaba el comunicat assegurant que “cal ser optimistes i il·lusionar-nos perquè el potencial del Barça és extraordinari. Però és urgent girar full al règim del 2003; hem de deixar de gestionar el club com es feia als anys 80 del segle passat”.