Escàndol amb majúscules a la Nova Escullera. El CN Barcelona ha quedat eliminat de l’Eurocup després que el Zugló hongarès i el Tourcoing francès hagin empatat el seu partit, un resultat que els servia a tots dos per classificar-se (per als vuitens de final). Però la tupinada ha començat molt abans, quan hongaresos i francesos han jugat a primera hora del matí.

Un primer partit marcat per una alineació indeguda

L’última jornada de la fase de grups del grup A ha començat amb el partit entre el BVSC-Zuglo i l’EN Tourcouring. Ha estat un enfrontament que, en cas d’empat, perjudicava el Natació Barcelona, però que ha acabat amb victòria dels hongaresos per 6 a 7. Amb aquest resultat, els mariners només necessitaven guanyar el seu partit contra el Panionios per classificar-se per als vuitens de final. Però, un cop ha acabat el partit entre el Zuglo i el Tourcoing, els francesos han reclamat alineació indeguda dels hongaresos, que han fet servir el dorsal número 13 per a un jugador de camp i no per a un porter, tal com marca la normativa de la LEN. El Zuglo, inicialment, perdia el partit i tot feia pensar que quedaria eliminat. Però, en una decisió sorprenent, el delegat de la LEN, Paulo Ramos, ha decidit que l’enfrontament s’havia de repetir.

Victòria del CN Barcelona i escàndol esportiu

Mentrestant, el Natació Barcelona ha jugat i ha guanyat per 15 a 5 el seu partit contra el Panionios. Un enfrontament que, al descans, ja estava decidit gràcies a un 9 a 3 favorable al conjunt de Víctor González. Amb el triomf a la butxaca i després dels dos empats previs, els mariners només els que quedava esperar a veure què feien el Zuglo i el Tourcoing. Qualsevol resultat que no fos un empat a 13 o més gols servia als mariners per classificar-se. I aquí és on la tupinada s’ha fet realitat. Francesos i hongaresos han acabat empatant a 15 gols en un partit que ha estat una autèntica vergonya per a aquest esport i que ha fet que els jugadors del Natació Barcelona esclatessin contra el delegat de la LEN, que ha permès aquest frau esportiu.

Reclamació a la LEN que serà estudiada

El Natació Barcelona ha presentat una denúncia, ja que consideren que l’alineació indeguda dels hongaresos els hauria d’haver fet perdre el partit. Des de la LEN han comunicat que estan estudiant aquesta demanda i decidiran si finalment ho deixen com està o és el club mariner qui passa als vuitens de final.