Garmin Team Trail 2019 és una cursa de 200 quilòmetres sense parar ja sigui en solitari o per relleus i arriba a la tercera edició. La sortida és a Castellar de n’Hug i l’arribada, a Sant Cugat. Per tant, el recorregut travessa Catalunya de nord a sud passant per les comarques del Berguedà, el Bages, el Moianès i el Vallès Occidental. El corredors han de superar un desnivell positiu de 6.027 metres i negatiu de 7.327. Els participants tenen 36 hores per acabar la prova, que començarà el dissabte 15 de juny a les 10 del matí. El límit el marca les 10 de la nit del diumenge 16 de juny.

Garmin Team Trail, per equips o en solitari

La prova promou la participació en equip, cosa que la fa més atractiva, perquè hi ha relleus de 2, 3, 4, 6 o 8. De fet, la prova es divideix en vuit etapes d’entre 19 i 35 quilòmetres perquè els participants dels equips puguin escollir el tram que més s’adapti a les seves característiques. També hi ha la cursa extrema, que suposa afrontar aquests 200 quilòmetres sol i en autosuficiència. En les dues edicions anteriors només una persona ho ha aconseguit.

Garmin Team Trail 2019

Barcelona, la ciutat amb més participants

Barcelona ha encapçalat el nombre de participants en les dues edicions anteriors. El 16 % del total són barcelonins, i el 94 % són de la província. Per aquest motiu, un dels objectius de la Garmin Team Trail és intentar que hi hagi més corredors de fora dels nuclis urbans de la capital i, fins i tot, de participació estrangera. El 82 % són homes i el 18, dones, la qual cosa fa pensar l’organització que cal treballar per fomentar la participació femenina. El prototip de l’edició del 2018 és la d’un home de 42 anys, tot i que hi va haver participants de 18 i de 64 anys.