El Parc del Fòrum acull des d’aquest dilluns i fins dijous les curses d’orientació en edat escolar a càrrec del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB). L’activitat aplegarà prop de 15 escoles diàries, més de 3.000 nens i nenes al llarg de la setmana, en una modalitat que fomenta diferents aspectes de la personalitat dels escolars com l’orientació, l’agilitat, la capacitat analítica o l’estratègia. La proposta disposa de quatre recorreguts perquè els participants puguin esprémer tot el suc sense fer-se nosa entre ells.

La cursa d’orientació, una modalitat a l’alça

La cursa d’orientació és un esport que consisteix a trobar unes fites amagades mitjançant un mapa i una brúixola en un circuit tancat, amb l’objectiu de fer-ho en el menor temps possible. Els participants duen un “sportident”, un aparell magnètic per marcar les fites.

Els alumnes hauran de treballar en grups per trobar les 12 fites requerides, integrades en quatre recorreguts diferents perquè no hi hagi aglomeracions entre els participants. Tant les escoles com l’organització han destacat positivament el vessant participatiu de l’activitat perquè “fomenta el treball en equip i la companyonia entre els assistents”.

L’escenari ideal

El professorat ha coincidit en què el Parc del Fòrum és un emplaçament adequat perquè els nens i nenes del cicle mitjà gaudeixin de la cursa sense por a perdre’s. El mar, els grans edificis i l’espai obert faciliten l’orientació dels més petits i, alhora, la seva localització per part dels docents, a diferència d’altres escenaris com el bosc o la muntanya, on els escolars demanen més vigilància.

La setmana que ve el CEEB organitza una jornada similar enfocada a alumnes més grans, de cicle superior, que tindrà lloc al Parc Natural de Collserola.