Els gimnasos de Barcelona tornaran a obrir amb restriccions en la fase 1 del desconfinament. Tots aquells que ho vulguin o puguin fer només podran obrir amb cites prèvies amb entrenadors personals i sempre mantenint les distàncies de seguretat i higiene. Alguns centres ja ho tenen tot preparat per quan es pugui començar, però d’altres no saben si podran aixecar les persianes per qüestions econòmiques.
Les mesures de seguretat
Els clubs DiR han estat uns dels primers a presentar tota una sèrie de mesures de seguretat i higiene per quan es pugui obrir. La distància de seguretat és una de les més destacades, però n’hi ha moltes d’altres i cada centre s’adaptarà a les necessitats de l’espai de què disposi i a la nova situació. Al DiR Diagonal, per exemple, aprofitaran l’espai exterior al costat de la piscina per fer classes dirigides i també hi han col·locat bicicletes estàtiques i cintes de córrer. Fins i tot han habilitat les pistes de pàdel sense les xarxes per tal de poder fer les mateixes activitats però a l’aire lliure.
La problemàtica dels gimnasos de Barcelona petits
Tot i que les grans cadenes com el DiR poden tenir problemes econòmics, els més perjudicats seran els petits gimnasos, tot i que l’Ajuntament ha confirmat que hi haurà ajudes econòmiques per als clubs barcelonins. Esport Rogent, que dirigeix l’exboxejador professional Xavi Moya, també ha comprat el material necessari per a les mesures que ha d’adoptar. Ara bé, és una inversió que no s’amortitzarà, de moment. Tampoc no saben com afrontaran la tornada i pensen que hi haurà molts clubs que potser no podran ni tan sols obrir.
Els centres esportius municipals
L’Ajuntament té 51 centres esportius municipals a tot Barcelona
més els pavellons i els camps de futbol que també són de titularitat pública. Des de la Regidoria d’Esports s’ha treballat també en les mesures que s’han d’adoptar, però ho faran sempre des del punt de vista de la prudència. “Nosaltres hem volgut anar una mica més enllà”, comenta David Escudé, regidor d’Esports. “Hem previst què hi pot haver a cadascuna de les fases perquè els gestors puguin saber en tot moment què han de fer”. El més important és que l’usuari hi torni amb tota la seguretat possible. Segons Escudé: “No hi ha una data fixa per no generar expectatives. Preferim ser conservadors, en aquest sentit per tal d’obrir les instal·lacions amb el 100 % de seguretat”.