Màxima seguretat i prevenció quan tornin a obrir. Aquesta és l’objectiu principal dels gimnasos DiR de cara a la reobertura dels seus centres que tenen previst per a finals de maig, un cop la desescalada per la crisi del coronavirus entri en una fase que els permeti tornar al funcionament més o menys habitual. Abans, l’11 de maig tenen previst obrir les pistes de pàdel i deixar entrar a aquells que facin entrenaments personals.

Un pla amb tot tipus de precaucions

La cadena dels clubs DiR ha presentat tot un seguit de mesures i protocols de seguretat i prevenció que prendrà a partir del moment de la reobertura dels seus gimnasos. De moment, un 66 % dels seus clients podran accedir a partir de l’11 de maig, mentre que el 33 % restant ho faran a finals de mes.

Aquestes mesures  ja s’han aplicat a les instal·lacions de Diagonal DiR i durant els pròxims dies ho faran a les altres 23 instal·lacions que els DiR tenen a la ciutat de Barcelona. Les precaucions afectaran les sales de fitnes, d’activitats dirigides, vestuaris, piscines i pistes de pàdel i ja tenen posats tots els protocols de seguretat que hauran de seguir tant usuaris com empleats.

Pista pàdel DIR

Quines son les mesures

Els responsables dels clubs DiR han explicat quines seran les precaucions i normes que posaran en marxa un cop tornin la “nova normalitat”. Han volgut destacar el fet que les rutines diàries hauran de canviar, però que la seguretat i la salut seran el gran objectiu. Les mesures seran:

  • Controls d’accés: es prendrà la temperatura a totes aquelles persones que entrin a les instal·lacions. També s’hauran de desinfectar les mans i les sabates esportives en entrar.
  • Aforament: es reduirà la capacitat dels espais en una tercera part o la meitat en funció de la zona i en cap moment se superaran aquestes xifres.
  • Higiene: es faran neteges i desinfecció de manera constant amb obligatorietat de l’ús de màscares i guants. A més, es limitarà l’ús dels vestuaris per guardar els objectes personals. Els usuaris hauran d’arribar amb la roba d’esport posada i no podran fer servir les dutxes.
  • Seguretat: en tots els espais es respectarà el metre i mig de distància entre persones. S’han marcat separadors al terra i s’han inhabilitat algunes màquines deixant la capacitat de les mateixes al 50 %.
  • Natació: en les piscines, els carrils seran amb un únic sentit. En aquells que es pugui fer anada i tornada només podrà nedar una persona.

Mesures DIR