Les restriccions de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus han impedit que milers de persones hagin passat la inspecció tècnica de vehicles (ITV) en aquests últims dos mesos. Les mesures de confinament i la inactivitat de les estacions d’ITV han portat el Govern espanyol a suprimir les sancions per caducitat i ampliar la validesa dels certificats.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica aquest dissabte una ordre per ampliar a 15 dies naturals la pròrroga de validesa dels certificats d’ITV, una ampliació que s’afegeix a la pròrroga de 30 dies naturals que ja s’havia establert en una normativa anterior. Això vol dir que, per cada setmana transcorreguda des de l’inici de l’estat d’alarma, la data de caducitat s’amplia 15 dies més que es sumen als 30 dies naturals. No obstant això, el document especifica que en el moment de passar la ITV es prendrà com a referència la data de validesa que consta a la targeta i no computarà en cap cas la pròrroga dels certificats concedida com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma.

ITV

Aquesta mesura és exclusiva per a les inspeccions d’ITV i no hi ha referències a les possibles avaries i reparacions tècniques que poden patir els vehicles després de tants dies en desús. D’altra banda, l’ordre del BOE concreta que aquests períodes no s’aplicaran als certificats d’inspecció dels vehicles agrícoles destinats a tasques del camp, que es prorrogarà fins al 10 de novembre del 2020.