Allie Kiik ha estat la guanyadora del 3r Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tenis després de superar a la final Cagla Buyukakcay per 7-6, 3-6 i 6-1 en un partit de més de dues hores i mitja. El TICB s’ha consolidat com un referent de joves promeses del tenis i ha ofert una final plena d’emoció.

Primer set ple d’alternances

Les dues jugadores han ofert un primer set vibrant. Kiik s’ha posat 3 a 0, però Buyukakcay no s’ha rendit i ho ha lluitat tot fins arribar al tie-break. De fet, la jugadora turca ha arribat a tenir dues pilotes de set, però la nord-americana les ha salvat i se l’ha acabat enduent. Ha estat un set ple de breaks (tres per cada jugadora) i molt llarg: dels 13 jocs només dos no s’han decidit a iguals.

Buyukakcay arriba amb més empenta al segon set

El segon set ha estat completament diferent. Cap jugadora no ha pogut trencar el servei de la rival fins al 3 – 3. Aleshores, Buyukakcay ha aprofitat la desfeta física d’una Kiik que, fins i tot, ha hagut de demanar l’assistència mèdica per culpa d’uns marejos. La jugadora turca ha aconseguit un parcial de tres jocs a 0, amb dos breaks inclosos, i s’ha anotat el segon set.

Kiik revifa i no dóna opció a la seva rival

El descans entre set i set ha anat bé a Allie Kiik que tot i començar amb dubtes físics s’ha anat refent. De fet, la nord americana ha trencat el servei de la turca en el primer joc. Cagla Buyukakcay li ha tornat el break en el segon, però ha estat un miratge i Kiik ha tret la piconadora per no perdre cap joc més. El 6-1 final ha deixat clar perquè la nord americana era la primera cap de sèrie.  La pista Jordi Herbrard s’ha aixecat sencera per veure com Allie Kiik aixecava l’àmfora, que l’acredita com a campiona del 3r Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tenis.