Els e-sports cada cop tenen més presència en el món de l’esport no virtual, com demostren que diversos clubs a escala mundial, de qualsevol esport, han començat a crear els seus equips en el món virtual. De manera més o menys professionalitzada, però els equips volen tenir presència en un àmbit que no para de créixer. El Roc Massaguer, Outconsumer, ens porta l’actualitat sobre aquests equips.

El derbi Barça-Espanyol  a la Rocket League

El primer derbi barceloní al món de l’esport electrònic, ja s’ha produït, a la Rocket League: RCD Espanyol – FC Barcelona en el marc de la ESL Masters. Dues de les seves estrelles són Stake i ByMateos  que n’és el màxim golejador. Tot i que el Barça té més bon equip i és un graó per sobre, l‘Espanyol s’hi jugava l’accés als play-off i va aconseguir la victòria.

Què és la VFO?

La Virtual Football Organization és una competició on hi juguen 11 jugadors contra 11 en línia al FIFA 19. Hi ha cinc lligues diferents amb subcategories, com la lliga de futbol. A Primera Divisió hi trobem equips com el Sevilla, d’Sporting de Gijón, el València o l’Espanyol. També se separen per plataformes: PS4, Xbox One, PC.
Dins l’àmbit barceloní també hi ha equips participant a diferents categories de la VFO Regional. La UE Sant Andreu que són a la Tercera Divisió, l’Europa, a la Quarta Divisió i l’Horta, a la divisió regional. Podeu seguir els partits i la seva actualitat a les xarxes i als seus canals de YouTube.

Outconsumer i els e-sports

El Roc Massaguer és periodista i youtuber, conegut com a Outconsumer. Cada dues setmanes fa una col·laboració amb el programa ‘btv esports’. Aquesta és la llista de tots els temes que ha tractat i que pots recuperar:

 1. Què són els e-sports
 2. El fenomen Fortnite
 3. Com funciona la simulació en els videojocs
 4. Com identificar els videojocs més adequats per als nens
 5. Els clubs convencionals creen equips d’esports electrònics
 6. La fira més gran de videojocs, la Barcelona Games World, des de dins
 7. Una partida en directe al mític videojoc Tetris Effect
 8. El paper de les dones en el món dels esports electrònics
 9. La revolució dels jocs per mòbil, juguem al Brawl Stars
 10. Pagar més per guanyar més, el preu real dels videojocs
 11. Quins són els esports electrònics més vistos? Quanta gent els segueix?
 12. Com l’addicció als videojocs afecta sobretot els menors
 13. Les “gaming houses”, els centres d’alt rendiment per a jugadors
 14. La dificultat en els videojocs
 15. Esportistes fent streamings de videojocs oberts a tothom
 16. Els videojocs són realistes? Quins ho són més?
 17. Els videojocs poden millorar la salut, te’n posem exemples.