Fins a nou precandidats es van presentar oficialment a les eleccions al Barça. Després de presentar els seus projectes, va arrencar el procés de recollida de signatures. Per a poder ser proclamat candidat oficialment calia superar el tall de 2.257 signatures. Dels nou aspirants inicials només l’han superat tres: Joan Laporta (9.625), Víctor Font (4.431) i Toni Freixa (2.634). Tots ells arrenquen la campanya electoral amb un únic objectiu en ment: presidir el FC Barcelona.

Joan Laporta

Joan Laporta ha estat el candidat que més butlletes ha aconseguit replegar, un total de 10.272. Si més no, la Junta Electoral del Barça n’ha validat 9.625. Laporta ja sap el què és ser president del FC Barcelona. Va presidir el club entre els anys 2003 i 2010, coincidint amb una de les millors èpoques a nivell esportiu. L’expresident blaugrana es va presentar a les eleccions del 2015 però va quedar segon, per darrere de Josep Maria Bartomeu. Enguany es torna a presentar per “retornar l’alegria al barcelonisme” i tornar a situar el club “a la primera línia mundial”.

Enguany, Joan Laporta es presenta als comicis sota el lema “Estimem el Barça”. Ell mateix defineix la seva candidatura com la d’un grup de barcelonistes, amb idees de futur per al Barça i que té la Masia com un dels seus eixos principals.

Víctor Font

Víctor Font ha estat el segon candidat amb més signatures aplegades. Va presentar un total de 4.713 butlletes i la Junta Electoral blaugrana li ha validat 4.431. Font va ser el més matiner a presentar-se amb la candidatura ‘Sí al futur’. Ho va fer al gener del 2019, quan encara faltaven més de dos anys per a la celebració dels comicis. Font tenia una base electoral forta, com és el compromís de Xavi Hernández. Víctor Font va presentar un projecte madurat des de fa anys i amb un canvi de model de gestió. La idea principal de Font és fer foc nou, o sigui, regenerar el club i impulsar-lo de cara als propers anys.

Al llarg d’aquest procés, Víctor Font ha donat a conèixer algunes de les peces que conformaran el seu equip. Per exemple, el periodista Antoni Bassas és el número dos de la seva llista. També forma part de la candidatura Toni Nadal, pare del tennista mallorquí Rafel Nadal i el doctor Ramon Cugat.

Toni Freixa

El tercer candidat que ha passat el tall és Toni Freixa. Ho ha fet amb 2.634 signatures vàlides de les 2.822 que en va presentar. Es tracta d’un candidat veterà, ja que l’any 2003 va formar part de la Junta Directiva presidida per Joan Laporta i, més endavant, amb Sandro Rosell al capdavant, va ser nomenat portaveu de la junta i va mantenir-s’hi fins al 2015. Aquell mateix any també es va presentar a les eleccions que va guanyar Josep Maria Bartomeu.

Freixa es presenta a aquests comicis amb el lema de “Fidels al Barça”. Entre els eixos principals del seu projecte és retornar al club els valors que sempre l’han caracteritzat i que el soci, que ho és, se senti amo del Barça. A més, el candidat blaugrana vol trencar amb les lluites internes que hi ha hagut al club els últims anys.