xavi

El precandidat a les eleccions del Barça, Víctor Font, ha presentat aquest dimecres el seu organigrama esportiu si és elegit predident del FC Barcelona. I per sobre de tot destaquen dos noms, el de Xavi Hernández i el de Jordi Cruyff. El primer seria el mànager general i el segon es convertiria en el director esportiu.

Xavi Hernández s’uneix a Víctor Font

Xavi Hernández seria el mànager general de l’entitat tant si fos entrenador com si no. Des de la precandidatura de “Sí al futur” volen esperar a veure els resultats esportius que aconsegueix l’actual tècnic del Barça, Ronald Koeman, que té contracte fins al juny del 2022, per acabar de valorar la situació. Tot i que Xavi fa uns dies va dir que “el moment de fer un pas endavant en la meva carrera arribarà més endavant”, l’actual tècnic de l’Al-Saad ho té tancat amb Víctor Font per ser la peça angular del projecte esportiu del precandidat.

Jordi Cruyff, la segona peça fonamental

La segona peça fonamental de l’organigrama esportiu de Víctor Font seria Jordi Cruyff, que es convertiria en el director esportiu. Cruyff actualment treballa al Shenzhen de la Superlliga xinesa, però es va donar a conèixer com a director esportiu al Maccabi de Tel Aviv, equip que va portar a jugar la Champions entre els anys 2012 i 2015. Sota la tutela de Jordi Cruyff hi hauria el secretari tècnic, Tito Blanco, conjuntament amb una altra persona. Blanco, migcampista format a les categories inferiors del club, ha exercit de director esportiu del Llevant i de vicepresident de l’AF. També ajudaria Joan Vilà i Albert Benaiges, que serien els responsables del futbol base.

Com hem dit Xavi i Jordi Cruyff serien els homes forts de projecte futbolístic de Víctor Font, però aquestes dues figures tindrien per sobre el director general d’esports professionals, que seria l’exjugador Juli López. Juli López és germà dels també exfutbolistes Gerard i Sergi López i té una àmplia experiència en el món de l’empresa.