Borussia Dortmund Barça Champions Leauge 2019
@FCBarcelona

El Barça ha empatat a zero al camp del Borussia de Dortmund en el primer partit de la fase de grups de la Champions. El conjunt blaugrana no ha fet un bon partit i s’ha vist superat en molts moments pels alemanys, que han trobat en Ter Stegen un mur a la porteria. De fet, l’alemany ha aturat un penal i ha estat clau en l’empat. En l’altre partit del grup també hi ha hagut empat, en aquest cas a un, entre l’Inter i l’Slavia de Praga.

Messi, a la banqueta d’inici, Ansu Fati, titular

Leo Messi, que havia entrat en una convocatòria per primera vegada aquest dilluns, ha començat d’inici a la banqueta. En canvi, Ansu Fati s’ha convertit en el jugador més jove a debutar a la Champions i ja ha aconseguit un dels dos rècords de precocitat que podia batre. La resta de titulars ha estat el mateix que en la victòria per 5 a 2 contra el València amb l’entrada de Luis Suárez per Carles Pérez.

Borussia-Barça-Ansu-Fati
@FCBarcelona_cat

Més domini del Borussia a la primera meitat

Durant els primers 45 minuts, el conjunt alemany ha estat molt actiu, amb una pressió molt alta al principi de l’enfrontament. Els blaugrana han sabut sortir-ne i tenir més la pilota, però sense crear gaire perill. De fet, el perill del Barça ha arribat més a pilota aturada. Per part del Borussia, l’ocasió més clara ha estat una de Marco Reus, que ha aconseguit desviar molt encertadament Marc-André Ter Stegen.

Lesió de Jordi Alba

En el minut 33 Jordi Alba ha tingut unes molèsties musculars en el bíceps femoral de la cama esquerra i no ha pogut continuar. Aquest dimecres li faran més proves per saber l’abast exacte de la lesió. Ernesto Valverde havia deixat fora de la convocatòria el recanvi natural, Júnior Firpo. Per aquest motiu, Sergi Roberto ha entrat per substituir Alba i el dibuix ha variat una mica amb Roberto al lateral dret i Nélson Semedo, a l’esquerre.

Borussia Dortmund Barça Champions 2019 lesio Alba

Ter Stegen, el millor

A la represa, ha arribat la millor ocasió del conjunt dirigit per Lucien Favre. En el minut 55, Semedo ha comès penal sobre Jadon Sancho. Marco Reus ha estat l’encarregat de llançar-lo, però Ter Stegen ha estat molt encertat i l’ha aturat en dos temps. El porter alemany ha estat decisiu perquè el Borussia ha tingut ocasions com per desfer l’empat, però els jugadors locals no han pogut superar la porteria defensada per Ter Stegen. Reus en diverses ocasions i Brandt amb un xut al travesser han estat a punt de fer el gol de la victòria, però finalment el marcador no s’ha mogut.

Messi debuta amb el Barça aquesta temporada

Leo Messi ha jugat els primers minuts d’aquesta temporada després de substituir Ansu Fati en el minut 59. L’argentí ha intentat organitzar el joc ofensiu del conjunt barcelonista, però l’equip, molt espès, no ha estat gaire actiu. El conjunt alemany ha estat capaç de desfer el perill dels visitants, tot i que l’argentí ha tingut una oportunitat en el temps afegit.