Ansu Fati pot batre dos rècords a la Champions
@fcbarcelona_cat

Ansu Fati

vol demostrar a Europa el que ha ensenyat a la Lliga: talent desbordant i precocitat extrema que l’han convertit en el golejador més jove de la competició i han obligat Valverde a donar-li continuïtat i més minuts.

Irrupció com un llampec a la Lliga

Va debutar a la Lliga davant del Betis

i en pocs minuts va deixar grans sensacions. Va ser a El Sadar i davant l’Osasuna quan es va estrenar davant la porteria i es va confirmar com el golejador més precoç de la competició amb el Barça després d’una gran rematada de cap. En el darrer enfrontament davant el València ha tornat a fer diana i s’ha acabat de consagrar com a gran estrella emergent del moment.

Debutant blaugrana més jove si té minuts contra el Dortmund

En cas de jugar algun minut contra el Borussia Dortmund, Ansu Fati, amb 16 anys i 322 dies, aconseguiria superar la marca de precocitat blaugrana en la màxima competició continental. Bojan Krkic i Leo Messi ostenten, a hores d’ara, l’efemèride. El de Linyola va debutar amb 17 anys i 22 dies davant l’Olympique de Lió l’any 2007, mentre que l’argentí ho fa ver amb 17 anys i 166 dies. No obstant això, no podria trencar el rècord absolut de la competició, en mans de Celestine Babayaro, que va debutar el 1994 amb l’Anderletch amb 16 anys, dos mesos i 25 dies

El primer gol a Europa, amb marge fins a semifinals

Després de fer números, Ansu Fati disposaria fins a l’hipotètic partit de semifinals per marcar i convertir-se en el golejador més jove en la història de la Champions League. Si ho fa, superaria Peter Ofori-Quaye, que va anotar per a l’Olympiacos la temporada 1997-98 amb 17 anys i 195 dies.