Foto: Sprint Cycling Agency

Barcelona ha viscut aquest dissabte una jornada esportiva històrica amb l’inici de La Vuelta 2023 a la ciutat. A les 19 h ha arrencat la contrarellotge per equips, des de la platja del Somorrostro. Una prova que s’ha allargat fins a les 21 h i que segons la Guàrdia Urbana, han seguit 140.000 persones.

Pocs minuts abans de l’inici, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha donat el tret de sortida a aquesta primera etapa. Ho ha fet acompanyat tallant una cinta en companyia de Víctor Francos, secretari general de Cultura i Esports del Ministeri de Cultura i Esports.

Unes molèsties que “compensen”

Collboni ha destacat la importància que té per a Barcelona la celebració de La Vuelta. Ha afirmat que les molèsties que puguin haver ocasionat els talls de trànsit i les afectacions en la mobilitat “compensen” pel fet de celebrar-se aquí aquest espectacle esportiu.

La pluja fa acte de presència

La meteorologia, però, no ha acompanyat els ciclistes ni tampoc el públic que ha sortit al carrer per veure de prop la prova. La pluja ha començat a caure de forma contundent cap a les 19 h, just a l’inici de la cursa. Això ha fet que alguns carrers s’hagin buidat de curiosos i veïns que minuts abans s’havien col·locat darrere les tanques que blinden tot el perímetre per on transcorre la contrarellotge.

Malgrat la situació meteorològica, molts aficionats han aguantat sota la pluja i els paraigües han pres protagonisme als diferents punts del recorregut.

Aquest diumenge, segona etapa amb menys afectacions a la mobilitat

L’etapa de diumenge, 27 d’agost, començarà a Mataró a les 12:45 h i l’arribada dels ciclistes a la ciutat està prevista entre les 16.30 i les 17.30 h. Els talls de carrer es faran a la zona del recorregut a partir de les 15 h, però ja des de les 10 del matí hi haurà restriccions dinàmiques. Els vehicles aparcats a la zona del recorregut també tindran l’aparcament prohibit i la grua actuarà si en troba algun incomplint la restricció.