Selecció espanyola bàsquet mundial
@BaloncestoESP

La selecció espanyola de bàsquet ha aconseguit un triomf còmode contra la Costa d’Ivori en el primer partit del Mundial que es disputa al Japó, Indonèsia i Filipines. El quadre dirigit per Sergio Scariolo, amb quatre jugadors del Barça, s’ha imposat per un clar 94 a 64 al Jakarta Arena d’Indonèsia.

Bon inici de Mundial

Tot i que el partit ha començat bé per a la selecció espanyola, els jugadors de la Costa d’Ivori han igualat força l’enfrontament abans d’arribar al final del primer quart. Les pèrdues de pilota dels espanyols ha provocat que els africans aconseguissin acostar-se al marcador. Al final dels primers 10 minuts, però, el 24 a 17 permetia pensar en un partit plàcid. No ho ha estat fins al final del primer quart perquè la Costa d’Ivori s’ha apropat a quatre punts (30-26), però ha fet un molt bon parcial per arribar al descans amb un clar avantatge, 53 a 34.

La selecció espanyola, superior en tot

Els de Sergio Scariolo s’han tornat a mostrar tornat superiors en el tercer període, que ha acabat amb un parcial de 20 a 13. El rebot, l’encert de dos i les assistències han caigut de forma clara a favor d’Espanya. La diferència en el marcador començava a ser escandalosa (73-46 i 27 punts de diferència), però els espanyols s’han deixat anar en l’últim quart, fruit de la desconcentració i de la diferència en el marcador. Al final, la selecció espanyola ha guanyat per 94 a 64 i ja espera el Brasil en el segon partit de la fase de grups.

Cop d’Àlex Abrines

Àlex Abrines ha patit un cop i ha descansat per precaució. Se n’haurà de veure l’evolució, però no sembla gaire greu. El també blaugrana Willy Hernangómez ha estat considerat el millor jugador del partit amb 22 punts, cinc rebots i 27 de valoració. Abrines ha sumat nou punts, Brizuela, vuit i Joel Parra, tres. El seleccionador espanyol ha repartit minuts per tal d’equilibrar esforços i arribar en plenes condicions a la fase final del Mundial.