L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha donat el tret de sortida a la primera etapa de La Vuelta 2023 a Barcelona. Ho ha fet tallant una cinta des del punt d’inici del recorregut, la platja del Somorrostro. A Collboni l’ha acompanyat Víctor Francos, secretari general de Cultura i Esports del Ministeri de Cultura i Esports.

L’alcalde ha destacat la importància de la celebració d’aquest esdeveniment internacional per a Barcelona i ha assegurat que la bicicleta “té molt a veure amb l’ADN de la ciutat”. Ha recordat que a Barcelona hi ha 250 km de carrils bici i que la pandèmia va fer que molts ciutadans s’animessin a fer-la servir com a mitjà de transport habitual. Collboni ha reconegut que esdeveniments de grans dimensions com aquest, que comporten talls i afectacions de trànsit, poden suposar alguna molèstia per a la mobilitat. Creu, però, que tot plegat “compensa per la projecció” que la cursa suposa per a Barcelona.

Un inici marcat per la pluja

La pluja ha fet acte de presència just en el moment en què el primer equip ha començat el recorregut de la contrarellotge. Les autoritats han lamentat la situació, però també han agraït la pluja que “feia temps que s’esperava”.