Moure’s per Barcelona durant aquest cap de setmana no serà fàcil per als cotxes, però tampoc per als vianants. El recorregut de la contrarellotge, que es disputarà a partir de les 19 h, ha obligat a tallar vies principals de la ciutat, que no es poden travessar caminant. L’Ajuntament ha habilitat 78 passos per poder passar d’una vorera a una altra. Al carrer de Tarragona, a l’altura del carrer de la Diputació, s’hi ha instal·lat un pont de grans dimensions per facilitar el pas per sobre del recorregut.

És a tocar del centre comercial de Les Arenes. De fet, la plaça d’Espanya és un dels punts neuràlgics de la prova, ja que el recorregut de la contrarellotge acaba a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Per això la principal recomanació dels responsables de mobilitat és fer servir els passadissos soterranis del metro per poder creuar d’una banda a l’altra. L’estació de metro d’Espanya (L1 i L3), s’ha reforçat amb més personal d’atenció i seguretat.

46 línies de bus afectades

TMB ha dissenyat un pla alternatiu de les 46 línies d’autobús afectades i les rutes blava i vermella del bus turístic. S’han traslladat a la plaça d’Ildefons Cerdà els busos de TMB i línies interurbanes que tenen el punt habitual d’origen o final a la plaça d’Espanya. Pel que fa al servei del Bicing, hi ha restriccions d’accés en set estacions de manera temporal. Són les estacions del carrer de la Marina, 25-33; la del carrer de Pujades, 3; la del carrer de Sancho de Ávila, 60-64 i 104, i les del carrer d’Aragó, 659 i 629.