Youssef Ben Ali derrota als despatxos
@FCBhandbol

La superioritat del Barça d’handbol a la Lliga Asobal és coneguda per tothom. Els blaugrana no només dominen amb pas ferm la competició estatal, que han guanyat les últimes 11 temporades consecutives, sinó que també ho fa amb mà ferma. L’equip barcelonista no està acostumat a perdre i aquesta vegada ho ha fet per un error administratiu. L’última derrota a la pista data del 13 d’abril del 2018, quan l’equip, entrenat llavors per Xavi Pascual, va perdre al Palau Blaugrana contra el Granollers (28-29). Això significa que l’equip torna a perdre 1.227 dies després.

Barça-Torrelavega, ajornat des del mes d’octubre

El Barça d’handbol perdrà als despatxos els tres punts del partit contra el Torrelavega que havia guanyat a la pista per un clar 41 a 28. La victòria incontestable al Palau Blaugrana significava la 13a de consecutiva a la Lliga Asobal, competició que domina sense problemes. Ara bé, l’enfrontament s’havia ajornat prèviament el 10 d’octubre, quan el Barça va jugar la SuperGlobe.

Un error reconegut als despatxos

El cas és que el Carlos Ortega va fer jugar Youssef Ben Ali, fitxatge d’urgència (està cedit per només un mes) en substitució del portuguès Luis Frade, lesionat de llarga durada. El problema rau en el fet que Ben Ali va ser incorporat el 19 de novembre i, tenint en compte que el partit s’havia d’haver jugat a l’octubre, el Barça ha concorregut en alineació indeguda, perquè en aquell moment no disposava del jugador tunisià. El Torrelavega ha presentat al·legacions a la llista i el FC Barcelona ha reconegut l’error i accepta la pèrdua de punts.

 Quan t’equivoques has d’acceptar les conseqüències de l’error
Xavier O’Callaghan, mànager esportiu FC Barcelona handbol

Una anècdota a la classificació

La derrota administrativa als despatxos no tindrà gaires conseqüències a la classificació més enllà de la possibilitat que el Barça firmés un altre any a la competició estatal sense cap derrota, tal com ha passat en les últimes tres temporades. Ara mateix els blaugrana sumen 24 punts en 13 jornades (si li descomptem el dos punts contra el Torrelavega) i el segon classificat, el Bidasoa Irun, en té 19, amb nou victòries, un empat i dues derrotes. L’únic “problema” és que l’equip té una ratxa negativa a la Champions, amb tres partits sense guanyar (un empat i dues derrotes) just abans de l’enfrontament contra el Porto.