Atheltic Bilbao Espanyol
@RCDEspanyol

L’Espanyol no ha estat capaç de sobreposar-se a un mal inici de partit, que l’ha condemnat a sumar la setena derrota en 11 partits de Lliga. L’Athletic ha superat els de Pablo Machín per 3 a 0 gràcies a un doblet d’Iker Muniain en la primera meitat i un gol de Víctor Gómez en pròpia porteria en una jugada del mateix Muniain, en la segona. Els blanc-i-blaus han dominat territorialment, sense crear gaires ocasions de gol. Amb la derrota, l’equip continua en zona de descens directe amb només vuit punts.

Mal inici espanyolista

El partit ha començat de la pitjor manera possible per als interessos de l’Espanyol. Iker Muniain, en el minut 5, ha avançat el conjunt bilbaí. Els blanc-i-blaus no han estat capaços de reaccionar i de nou Muniain ha fet el 2 a 0, aquesta vegada amb un xut potent des de fora de l’àrea, lluny de l’abast de Diego López. Era el minut 17 i l’enfrontament s’ha posat molt coll amunt per als barcelonins. Ha estat llavors quan els de Pablo Machín han començat a mostrar una millor versió. El domini territorial s’ha transformat en ocasions. Primer, amb un gol anul·lat a Bernardo per un fora de joc molt ajustat que ha necessitat la revisió del VAR. Després, amb una rematada de David López que Unai Simón ha desviat a córner.

Athetlic Bilbao Espanyol Primera Divisió 2019 2020

Un Athletic apàtic i domini espanyolista sense gols

La segona meitat ha estat de domini dels espanyolistes, que han dut la iniciativa davant un Athletic poc constant i conformista amb el resultat. Els canvis introduïts per Machín, amb les entrades de Granero, Ferreyra i Wu Lei per Marc Roca, Vargas i Campuzano, han buscat, precisament, oferir una millor versió ofensiva dels visitants. Sí que han trobat espais i algun xut amb perill, com un del xinès davant Unai Simón, però l’equip no ha estat capaç de marcar. És la gran assignatura pendent d’aquest Espanyol, que suma només cinc gols en els 11 partits de Lliga.