Barça Valladolid Primera Divisió Leo Messi
@FCBarcelona

Si Messi està endollat, el Barça recupera la millor versió. I això és el que ha passat en el triomf clar davant el Valladolid per 5 a 1 en partit de l’onzena jornada de Lliga. Els blaugrana recuperen el lideratge del campionat i sumen 22 punts, dos més que el Granada. En el primer partit al Camp Nou després de la sentència del procés, els blaugrana s’han sentit còmodes amb un Messi que ha destacat amb dos gols i dues assistències.

Per començar, gols de rebot

El FC Barcelona ha sortit amb les novetats d’Arturo Vidal i Ansu Fati en el lloc d’Arthur i Griezmann i les coses li han sortit prou bé. El Valladolid ha sortit amb tres centrals, tal com ho va fer la temporada passada, quan va perdre per 1 a 0 contra un Barça gris. El partit d’aquesta temporada ha estat molt diferent. Per començar, Lenglet ha inaugurat el marcador en el minut 3 amb un xut que ha rebotat en un defensa castellà i que ha despistat Jordi Masip. Amb el marcador a favor, els d’Ernesto Valverde han dominat territorialment, però el Valladolid ha començat a inquietar els barcelonistes. En una falta lateral en el minut 15, Ter Stegen ha refusat sense convicció i, també de rebot, Kiko Olivas ha fet l’empat a un.

Barça Valladolid Primera Divisió Lenglet Vidal

Recital de Messi

Quan un equip té Messi, com és el cas del Barça, sap que l’argentí acostuma a aparèixer en les ocasions més difícils. El Valladolid es trobava còmode amb l’empat, però Leo Messi ha fet una passada extraordinària perquè Arturo Vidal marqués el 2 a 1 en el minut 29. Cinc minuts després, el capità barcelonista ha tornat a mostrar la qualitat tècnica amb un xut de falta magistral que s’ha colat per l’escaire. Messi ha sumat per quart partit consecutiu i ha fet el gol número 50 de falta com a professional (44 amb el Barça i 6 amb l’Argentina).

El Valladolid ho intenta, però apareix Messi

A la represa, el Valladolid ha intentat reduir distàncies en un partit que el Barça controlava amb un ritme poc viu. El matx semblava, per moments, tediós, fins que ha tornat a aparèixer Leo Messi. En només dos minuts, el 10 blaugrana ha acabat per sentenciar. Messi ha fet un control orientat amb la cuixa dreta per després fer un xut sec que ha significat el 4 a 1. Era el minut 75 i, dos minuts després, l’argentí ha tornat a assistir, en aquest cas Luis Suárez, que ha aconseguit el 5 a 1 definitiu, el sisè de l’uruguaià en Lliga.