“És impressionant, és una vegada a la història, ho hem de celebrar”, així s’expressava en Josep, un dels centenars de joves que aquest dimarts han sortit al carrer per celebrar la victòria de la selecció del Marroc sobre la d’Espanya al Mundial de Qatar. Des del monument de Colom, entrevistat pel periodista de betevé, Marc Bermejo, s’ha mostrat agraït a “tots els catalans que accepten que nosaltres gaudim de la festa” i no ha dubtat a convidar que “la gaudeixin amb nosaltres”.

“Nosaltres tenim cap”

A banda de l’agraïment, el noi —que es diu Yossef però comunica a en Marc que “m’agrada que em diguin Josep”— ha volgut aprofitar el micròfon que tenia al davant per reivindicar que “nosaltres tenim molt de cap”. En referència implícita als possibles aldarulls que des d’alguns sectors es pronosticaven, el jove ha etzibat que “tots sabem on som. Sabem que som a Catalunya. Sabem que sortirem a gaudir. Gaudir amb seny, que és el que fem sempre” i ha demanat que “no ens ajuntin amb la resta”.

Un sentiment compartit

En la mateixa línia que en Josep, de fet, s’han pronunciat diversos testimonis més entrevistats durant el programa especial que s’ha emès a betevé per transmetre en directe la celebració del col·lectiu marroquí de Barcelona.

Una festa que s’ha concentrat, sobretot, a la Font de Canaletes que, per una vegada, en comptes de ser escenari de victòries blaugrana ha recollit l’eufòria desfermada dels seguidors d’una selecció que ha fet història després de passar a quarts de final d’un mundial de futbol.